GWIAZDY POKAZÓW KULINARNYCH 2023
NICHOLAS ALLEN – były szef kuchni w restauracjach z gwiazdkami Michelin. Obecnie pracuje w restauracji Da Vinci i z jego pomocą serwowane będą ekskluzywne kolacje degustacyjne.
Specjalizujący się w kuchni angielskiej, francuskiej, arabskiej, azjatyckiej, wykwintnej kuchni kontynentalnej i kuchni molekularnej. Dynamiczny, skupiający się na wynikach i zespole.
Posiadający ponad dwudziestoletnie doświadczenie w profesjonalnym gotowaniu i zarządzaniu kuchnią. Będący przykładem cech przywódczych i profesjonalizmu, popartych spójną, weryfikowalną historią osiągnięć.
Konsekwentnie utrzymujący restauracje z ocenami 3*/4*/5* i Michelin, w tym: The Greyhound (Stockbridge, Hampshire), hotel Salterns (Sandbanks, Poole), The Black Rat (Hampshire), The Yew Tree (Barfrestone Kent) i Aviator Hotel (Radom, Polska).
Wykształcenie i kwalifikacje Absolwent Lowestoft Maritime College:
CERTYFIKAT HND NAUTICAL SCIENCE
CERTYFIKAT Międzynarodowe sterowanie morskie
CERTYFIKAT Przetrwania w morzu
CERTYFIKAT Zaawansowana pirotechnika (gaszenie pożarów na morzu)
Absolwent Leicester Southfields Catering College:
CERTYFIKAT 706/1
CERTYFIKAT 706/2
CERTYFIKAT Podstawowej Żywności i Higieny
CERTYFIKAT Pierwszej Pomocy
CERTYFIKAT c.o.s.h
CERTYFIKAT Alergeny
więcej…
MARCIN SOBOL – Prezes europejskiego stowarzyszenia Euro Toques Polska która zrzesza szefów kuchni i kucharzy. Jednym z założycieli Euro Toques International był sam Paul Bocuse, ikona francuskiej gastronomi.
Członek rady nadzorczej Izby Gospodarczej Gastronomi Polskiej
Członek stowarzyszenia Kansas City Barbeque Society
W 2020 r. został nadany mu światowy tytuł World Master Chefs Society i został członkiem tej prestiżowej organizacji.
Szef kuchni z 29 letnim stażem, na co dzień zarządza kuchnią w restauracji Krasnodwór w Warszawie, która w 2018 i 2019 r. znalazła się w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce, przyznawanych przez przewodnik Poland 100 Best Restaurant.
więcej…
ZBIGNIEW KOWALSKI – Magister ekonomii w branży gościnnej. Doktorant Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Krajowy i międzynarodowy wykładowca i trener branżowy (od 1994 roku). Doradca inwestorski w PL w branży hotelarstwa pobytowego XXI wieku – profil hotele: health&wellness&spa. Od 1975 do 1999 r głównie na stanowiskach managerskich – dyrektorskich w polskim i zagranicznym biznesie gościnnym – standardy 4 i 5 gwiazdkowe.
więcej…