Wybierz kongres
SALA KONFERENCYJNA NR 1, HALA F
11:00 - 12:00
Michał Jarosz, Michał Żyliński
Integrujemy przedsiębiorców, www.poloportal.pl jako kompleksowa platforma dla gastronomii
Michał Jarosz
Ekspert rynku gastronomicznego w zakresie handlu internetowego. Prowadzi platformę handlową z produktami i usługami skierowaną głównie do lokali i sieci gastronomicznych. Wieloletnie doświadczenie w zakupach, marketingu i zarzadzaniu placówkami franczyzowymi w największych sieciach restauracyjnych w Polsce.
Michał Żyliński
Specjalista w dziedzinie planowania działań marketingowych w branży gastronomicznej, który od ponad 13 lat współpracuje z największymi sieciami restauracyjnymi w Polsce. Skoncentrowany na wprowadzaniu automatyzacji procesów marketingowych w taki sposób, aby dostosować się do dynamicznie zmieniającego się rynku. Wieloletnie doświadczenie w zakresie planowania i realizacji działań reklamowych, którym celem jest wzrost koszyka zakupowego klientów, promocja określonych kanałów sprzedaży oraz zwiększenie częstotliwości składanych zamówień.
12:00 - 12:30
JACEK CZAUDERNA
Dlaczego warto współpracować i przejść z EGO (ja) na wspólne działanie (my)?
Zadania Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej, wyzwania branży gastronomicznej oraz istota innowacyjności w Twoim codziennym działaniu.
Czytaj więcej
JACEK CZAUDERNA
Jest praktykiem z ponad 30-to letnim doświadczeniem gastronomicznym w korporacjach Żywiec i Nestle a od ponad 16 lat w prywatnym biznesie (własne restauracje i dystrybucja dla gastronomii kawy, ekspresów oraz herbaty oraz firma doradcza Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich). Obecnie niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy z branży gastronomicznej. Pomaga w uruchamianiu nowych lokali, prowadzi szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes gastronomiczny”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie gastronomicznym, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne. Jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, MBA University of Bradford, London Management School. Podczas pracy w korporacjach a potem przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych posiada bogate doświadczenie praktyczne związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii.
12:30 - 13:00
Mariusz Szuba
Jak czytać zachowania innych i wpasować się w ich sposób myślenia.
Mariusz Szuba
Przedsiębiorca z 27-letnim stażem. Właściciel firmy szkoleniowej MS TEAM i Prezes spółki Koliber Coffee (Palarnia kawy speciality) Dzielił sceny z największymi nazwiskami rozwoju osobistego na świecie (Anthony Robbins, Robert Cialdini, Les Brown, czy Robert Kiyosaki). Wspólpracuje szkoleniowo z multimilionowymi korporacjami, sportowcami, celebrytami. Autor czterech bestsellerów. Ekspert wystąpień publicznych. Międzynarodowy trener rozwoju osobistego i zawodowego. Znany z etycznego podejścia do życia i biznesu przekazuje niezwykle skuteczną i wielokrotnie sprawdzoną wiedzę w nietypowy sposób.
13:00 - 14:00
BARTOSZ GODLEWSKI
Polskie ePłatności - terminale płatnicze i aplikacja lojalnościowa w HORECA
Skuteczne narzędzie zwiększania ruchu w lokalu gastronomicznym.
Czytaj więcej
BARTOSZ GODLEWSKI
Zastępca Regionalnego Dyrektora Sprzedaży w Polskich ePłatnościach. Związany z terminalami od 9 lat, a od 5 jest częścią PeP. Firma od 2023 roku jest członkiem IGGP i czynnie wspiera branżę HORECA w świecie płatności wirtualnych, zarówno poprzez urządzenia hardware jak również e-commerce. W ostatnim czasie PeP z powodzeniem wprowadziło na rynek aplikację lojalnościową z dedykowanymi rozwiązaniami dla branży hotelarskiej i gastronomicznej, co przy pełnym portfolio usług czyni firmę partnerem pierwszego wyboru dla tego sektora rynku.
14:00 - 15:00
MAGDALENA PARFIANOWICZ
Czym jest franczyza i jak to działa na rynku?
MAGDALENA PARFIANOWICZ
Jest praktykiem z ponad 20 letnim doświadczeniem gastronomicznym, w tym rozwoju sieci franczyzowej. Obecnie niezależna przedsiębiorczyni, trenerka franczyzy i doradca biznesowy.
Rozwija sektor franczyzowy i wprowadza najlepsze praktyki i kulturę doskonałości we franczyzie, która przynosi korzyści wszystkim interesariuszom.
Pomaga rozwijać model franczyzowy, ułożyć proces rekrutacji franczyzobiorców i strategię komunikacji oferty franczyzowej, w której propozycja wartości dla franczyzobiorcy stanowi czynnik różnicujący ofertę w rynku.
Realizuje projekty biznesowe, w tym doskonalenie procesów operacyjnych w organizacjach franczyzowych, zwiększa efektywności biznesu franczyzobiorców oraz wspiera adaptację modelu do zmieniającego się otoczenia biznesu.
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego o kierunku Nowoczesna Zarządzanie i Organizacja w Gastronomii. Autorka programu studiów podyplomowych Mikroprzedsiębiorczość w modelu franczyzowym na Uniwersytecie WSB Merito.
15:00 - 16:00
MARCIN LEGWAND
Strategia zarządzania kosztami energii w lokalu
Skuteczne metody ograniczania kosztów energii - pragmatyczne rady.
Czytaj więcej
MARCIN LEGWAND
Jestem specjalistą w dziedzinie doradztwa energetycznego, skupiającym się na efektywnym ograniczaniu i optymalizacji kosztów związanych z energią i gazem. Moje usługi obejmują kompleksowe wsparcie w opracowywaniu strategii oraz planów działań w sferze energetycznej, mające na celu zapewnienie firmom bezpieczeństwa, stabilizacji oraz sprzyjania rozwojowi biznesu. Zapraszam do skorzystania z mojego doświadczenia, które nie tylko pomaga firmom przygotować się do transformacji energetycznej, ale także umożliwia maksymalne wykorzystanie korzyści płynących z nowoczesnych rozwiązań w dziedzinie energii.
11:00 - 12:00
Dariusz Wójcik
Mikrobiologia w kuchni i separatorze
Technologia mikrobiologiczna umożliwiająca rozkład tłuszczy od kuchni, przez kanalizację do separatora.
Czytaj więcej
Dariusz Wójcik
Założyciel i prezes Cleanbacter Instytut Technologii Mikrobiologicznych. Twórca najszerszej na świecie gamy mikrobiologicznych środków czystości.
12:00 - 13:00
GRZEGORZ GÓRNIK
Skuteczne zarządzanie czasem w edukacji
Nowoczesne trendy w gastronomii i jak nowocześnie uczyć młodzież w branży gastronomicznej
Czytaj więcej
GRZEGORZ GÓRNIK
Organizuje i przeprowadza szkolenia, kursy, pokazy i warsztaty kelnerskie w całej Polsce. Organizujemy je dla profesjonalistów w restauracjach i hotelach oraz dla nauczycieli i uczniów w szkołach gastronomicznych, kelnerskich i hotelarskich a także dla osób, które bez przygotowania zawodowego chciałyby rozpocząć pracę w gastronomii. W latach 2007 - 2008 – uczestniczył w projekcie: „Program Szkolenia Kadr - Turystyka Wspólna Sprawa'' - Doradztwo Gospodarcze DGA S.A. , Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, F5 Konsulting Sp. z o.o - jako trener merytoryczny przeprowadzając ponad 80 szkoleń zawodowych w roli Eksperta - wykładowcy przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej o tematyce: Kelner, Kelner od win, Barman, Kucharz, Catering. Jest organizatorem Mistrzostw Polski Kelnerów – ,,Junior Waiter” od 2005 roku, a także pomysłodawcą i inicjatorem od 2011 roku Światowego Dnia Kelnera, który obchodzony jest 25 marca.
13:00 - 14:00
TOMASZ SZUBA
Czy gastronomia może działać jak fabryka Toyoty?
O kaizen, marnotrawstwie i zapobieganiu
Czytaj więcej
TOMASZ SZUBA
Dyrektor generalny i założyciel polskiego start-upu Venturis HoReCa. Jesteśmy firmą zajmującą się gospodarką odpadami spożywczymi, specjalizującą się w przetwarzaniu odpadów w złoto w branży hotelarsko-gastronomicznej: hotelach, restauracjach, cateringu, ale także stołówkach szkolnych, gospodarstwach domowych itp. Jak robimy tę alchemię? Dostarczamy system informatyczny do pomiaru i analizy struktury, ilości, wartości, przyczyn marnowania żywności. Znajdujemy także rozwiązania optymalizujące wyniki finansowe poprzez lepsze planowanie produkcji i ograniczanie marnowania żywności.
14:00 - 14:30
JACEK CZAUDERNA
Zaczynamy biznes czy nadal spontanicznie "mam knajpę, bo zawsze o niej marzyłem"?
Jak w łatwy sposób zarządzać biznesem, tzn. zyskownym biznesem.
Czytaj więcej
JACEK CZAUDERNA
Jest praktykiem z ponad 30-to letnim doświadczeniem gastronomicznym w korporacjach Żywiec i Nestle a od ponad 16 lat w prywatnym biznesie (własne restauracje i dystrybucja dla gastronomii kawy, ekspresów oraz herbaty oraz firma doradcza Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich). Obecnie niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy z branży gastronomicznej. Pomaga w uruchamianiu nowych lokali, prowadzi szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes gastronomiczny”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie gastronomicznym, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne. Jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, MBA University of Bradford, London Management School. Podczas pracy w korporacjach a potem przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych posiada bogate doświadczenie praktyczne związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii.
14:30 - 15:00
WOJCIECH ORZECHOWSKI
Ile to 7 korzyści odjąć 4 problemy?
Superchleb z kiełków vs. chleb mączny.
Czytaj więcej
WOJCIECH ORZECHOWSKI
to profesjonalista, którego zaangażowanie przekłada się na innowacyjne podejście do wyzwań biznesowych. Jego pasja do ciągłego doskonalenia widoczna jest w posiadanych certyfikatach oraz umiejętnościach. Jest znany ze swojej kreatywności strategicznej oraz analitycznego sposobu myślenia, co czyni go nie tylko efektywnym biznesmenem, ale także innowacyjnym myślicielem. Jego dogłębne zrozumienie różnych produktów Google i zawodowe doświadczenie jest nieocenione, co przekłada się na skuteczne wykorzystanie technologii w realizacji celów biznesowych. Biegła znajomość wielu języków i międzynarodowa sieć kontaktów umożliwiają mu skuteczną komunikację i współpracę z ludźmi z różnych kultur i środowisk. Obecnie skupia swoją uwagę na poznawaniu rynku kawy i zaangażowaniu się w tworzenie przyszłości chleba z kiełków.
15:00 - 16:00
JOANNA KĄDZIOŁKA
Zielona rewolucja w gastronomii motywatorem do rozwoju
Jak ograniczanie marnotrawstwa żywności wpływa pozytywnie na rozwój twojego lokalu i społeczną odpowiedzialność prowadzonej działalności.
Czytaj więcej
JOANNA KĄDZIOŁKA
Prezeska Polskiego Stowarzyszenia Zero Waste. Ekspertka ds. komunikacji, edukatorka ekologiczna, pomysłodawczyni kampanii edukacyjnej "Wrzucam. Nie wyrzucam", postulującej wprowadzenie systemu kaucyjnego w Polsce. Koordynatorka projektów społecznych, m.in. Mapy Zero Waste, promujacej biznesy działające w duchu zero waste. Konsultantka strategii GOZ opracowywanych przez instytucje publiczne. Prowadzi warsztaty zero waste dla firm, instytucji, uczelni, od wielu lat współpracuje z mieszkańcami i organizacjami pozarządowymi przy lokalnych projektach skupiających się wokół tematyki prewencji wytwarzania odpadów. Pomysłodawczyni i koordynatorka Festiwalu Zero Waste w Krakowie.
16:00
SŁAWOMIR KRÓL
JACOBS DOUWE EGBERTS PROFESSIONAL W POLSCE
SŁAWOMIR KRÓL
Ponad 20 lat doświadczenia w FMCG, początek, to była praca Przedstawiciela Handlowego w sklepach.
Kilkanaście lat doświadczenia w obszarze Professional, na różnych stanowiskach, począwszy od kierownika regionalnego, do dyrektora sprzedaży w takich organizacjach jak Nestle Professional, McCormick Polska S.A. Od ponad ośmiu lat w JDE Polska. Większość swojego życia zawodowego związany z kawą. Od 2024r. po długich przygotowaniach, lider projektu Professional w JDE Poland.
Prywatnie:
Ojciec dwóch nastolatek, uwielbiający aktywność fizyczną w każdej postaci, począwszy od nart, snowboardu, a skończywszy na MTB i sportach siłowych.
11:00 - 12:00
Piotr Turek
Dofinansowanie dla branży Horeca w roku 2024.
Inwestycje, Cyfryzacja, Szkolenia, Innowacje.
Czytaj więcej
Piotr Turek
Prezes zarządu firmy Fundusze Wsparcia sp. z o.o. Posiada 5 letnie doświadczenie w pozyskiwaniu funduszy Unijnych na rzecz biznesu. Obecnie wraz z zespołem Fundusze Wsparcia zrealizował kilkaset projektów dla ponad 600 przedsiębiorstw. Specjalizuje się w projektach szkoleniowo - doradczych oraz inwestycjach na rzecz rozwoju cyfrowego przedsiębiorstw z wykorzystaniem środków Unijnych. Przeprowadził dotychczas kilkaset godzin szkoleniowych a także doradczych. Obecnie koordynuje kilkunastoosobowym zespołem Funduszy Wsparcia oraz tworzy innowacyjną grupę spółek consultingowych. Prywatnie pasjonat sportu oraz podróży.
12:00 - 13:00
DANIEL RUSEK
Cyfrowe rozwiązania do interakcji z gośćmi w branży HoReCa
Co tak naprawdę działa i przynosi efekty dla biznesu?
Czytaj więcej
DANIEL RUSEK
Zajmuję się digitalizacją branży HoReCa dzięki QR menu w każdym możliwym języku wraz ze zdjęciami posiłków, zamówieniom przy stoliku bez pełnego udziału kelnera aby maksymalnie zwiększyć przychody z każdego obsługiwanego stolika czy pokoju hotelowego, napiwkom bezgotówkowym bez aplikacji terminali oraz konieczności pracy księgowego, aby kelnerzy zachowywali 100% napiwku. Pomagam zbierać istotne opinie na platformach zewnętrznych jak Tripadvisor oraz Google Opinie za pośrednictwem jednego kliknięcia aby zwiększyć zasięgi danego miejsca w najpopularniejszych wyszukiwarkach.
13:00 - 14:00
SŁAWEK GŁOMSKI
Zacznij w końcu zarabiać na gastronomii
Nowoczesne zarządzanie w gastronomii w znaczeniu operacyjnym i finansowym.
Czytaj więcej
SŁAWEK GŁOMSKI
Menedżer, kucharz, podcaster, ekspert HoReCa z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu projektów gastronomicznych w Polsce i Wielkiej Brytanii. Autor popularnego kalkulatora Zysków i Strat dla Gastronomii. Specjalista w zakresie zarządzania podmiotami żywienia zbiorowego. Autor wielu programów szkoleniowych z zakresu zarządzania stratami oraz twórca Finansów w Gastronomii. Zajmuje się szkoleniami dla restauratorów, w trakcie których dzieli się swoją wiedzą z zakresu zarządzania finansami w gastronomii oraz budowania struktur pracowniczych. Jest pomysłodawcą i autorem Podcastu Gastronomicznego, w którym rozmawia z gośćmi o ich gastronomicznych przygodach, marzeniach i pasjach. W wolnym czasie tworzy Kalkulatory Gastronomiczne, oraz narzędzia pomocne w pracy managera i szefa kuchni, więcej na: finansewgastronomii.pl i profitmanager.pl
14:00 - 15:00
JACEK CZAUDERNA
Najważniejsze wskaźniki biznesowe w gastronomii
Jak liczyć świadomie, prosto i w trybie dziennym? Jak wprowadzić zmiany w firmie i motywować zespół wynikami biznesu a nie tylko obrotami?
Czytaj więcej
JACEK CZAUDERNA
Jest praktykiem z ponad 30-to letnim doświadczeniem gastronomicznym w korporacjach Żywiec i Nestle a od ponad 16 lat w prywatnym biznesie (własne restauracje i dystrybucja dla gastronomii kawy, ekspresów oraz herbaty oraz firma doradcza Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich). Obecnie niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy z branży gastronomicznej. Pomaga w uruchamianiu nowych lokali, prowadzi szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes gastronomiczny”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie gastronomicznym, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne. Jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, MBA University of Bradford, London Management School. Podczas pracy w korporacjach a potem przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych posiada bogate doświadczenie praktyczne związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii.
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNIKÓW
12-14 marca 2024
STOISKO F3.17 HALA F
Podczas wszystkich 3 dni targowych na stoisku Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni będą odbywać się pokazy gastronomiczne połączone z degustacją.
Podczas pokazów, kucharze Poland National Culinary Team będą promować kuchnię polską. Nie zabraknie tradycyjnych dań z nutką fantazji oraz elementów które były przygotowywane podczas Olimpiady Kulinarmej IKA 2024 w Sztuttgarcie. Nie zabraknie też deserów. Pokazy będą trwały przez cały dzień we wszystkie 3 dni targów. Prezentacje połączone z degustacją będą prowadzone przez obecną Narodową Kadrę Kucharzy a głównymi ich bohaterami będą:
Jarosław Uściński
Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Właścielel Restauracji Moonsfera, ktpórą prowadzi już niemal od 20 lat. Miłośnik grillowania i Kuchni Polskiej, który na pierwszym miejscu stawia sobie jakość produktu.
Czytaj więcej
Michał Świerad
Cukiernik Poland National Culinary Team, Członek Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Razem z PNCT zdobył w tym roku 2 srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej IKA 2024 razem z narodową reprezentacją kucharzy. Ceni sobie jakość i sezonowość produktów. Z zawodu kucharz, obecnie cukiernik pracujący jako technolog w firmie Barbara Luijckx. Doświadczenie zdobywał w polskich restauracjach, hotelach i cukierniach, za granicą w Hiszpani i Belgii oraz francuskiej szkole Le Cordon Bleu w Pryżu.
Czytaj więcej
Sebastian Krauzowicz
Team Menager Poland National Culinary Team, Z kadrą związany od kilkunastu lat, jako zawodnik, trener i Team Menager. Człowiek który murem stoi za Polską i jej narodową kuchnią. Szef Kuchni wielu renomowanych restauracji i hoteli w Polsce. Obecnie Szef Kuchni w restauracji Gwarno w Zakopanym. Rodowity Góral, który bez wahania i zastanowienia promuje swój region w Polsce i na Świecie.
Czytaj więcej
Warsztaty
Kieliszek, a wino
Hala E, sala konferencyjna nr 1
12, 13, 14 marca 2024
Degustując wino chcemy dotrzeć do niego jak najgłębiej, osiągnąć maksimum wrażeń. Aby tak właśnie było, warto nie tylko dobrać idealnie wino, ale i kieliszek. O tym jak ważne jest to z jakiego szkła jest wykonany, jaki ma kształt, jak się trzyma w dłoni będzie można usłyszeć podczas warsztatu Kieliszek, a wino z mini degustacją, który poprowadzi Tomasz Miszczak we wszystkie dni targowe Eurogastro.
Zapraszamy. Zapisz się już dziś.
12 marca o godzinie 14.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:
https://forms.gle/bcXETs1cQr8uAAxe8
13 marca o godzinie 12.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:
https://forms.gle/Ek4yTXtW2hEPJZiq8
14 marca o godzinie 12.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:
https://forms.gle/PiA6m1BxG3Jc45iA7
Liczba osób mogących uczestniczyć w warsztacie ograniczona.
Tomasz Miszczak
Właściciel firmy Tableart www.tableart.pl oferującej porcelanę, szkło, sztućce i akcesoria gastronomiczne dwudziestu cenionych i rozpoznawalnych na całym świecie marek wśród, których są: Villeroy-Boch, Rosenthal, Bonna, Spiegelau, Nachtmann, Mepra, Hepp, Craster. Niemalże przez całe swoje zawodowe życie związany z rynkiem porcelany i szkła. Przez wiele lat pracował jako viceprezes ARC International - jednej z największych na świecie firm z branży zastawy stołowej, dyrektor największego producenta szkła w Wielkiej Brytanii, a także członek zarządu odpowiedzialny za sprzedaż/marketing w firmie Krosno. Prywatnie szczęśliwy mąż i tata czwórki dzieci. W wolnym czasie między innymi gra w koszykówkę.
Czytaj więcej
Pokazy kulinarne Klubu Szefów Kuchni
STOISKO F1.48 HALA F
12:00 - 13:00
Jarek Owczarczyk
14:00 - 15:00
Mateusz Śmiechowski
16:00 - 17:00
Dariusz Senicki
12:00 - 13:00
Iwona Niemczewska
14:00 - 15:00
Artur Górecki
16:00 - 17:00
Waldemar Hołówka
12:00 - 13:00
Jarek Walczyk
14:00 - 15:00
Konrad Birek
16:00 - 17:00
Łukasz Fulara
POKAZY I WARSZTATY KULINARNESzefów Kuchni EURO TOQUES POLSKA
STOISKO F3.25
11:00
Obróbka cieplna mięs na urządzeniach DualContakt - prezentacje kulinarne
Rafał Folwarski
12:00
wypieki świeżego, zdrowego pieczywa na zakwasie
Korzeniewscy
13:00
Kuchnia tradycyjna w nowych odsłonach
Artur Moroz, Marcin Soból
14:00
Pikantna kaczka BBQ z ananasem i ostrym sosem śliwkowym
Tomasz Królikowski
11:00
Gofrownice Silex urządzenia do przemysłowej produkcji gofrów
Rafał Folwarski
12:00
Pokazy kuchni chińskiej
Radek Kłapacz
13:00
Kaczka ,puree z selera, kafir, cydr, piklowana dynia
Łukasz Bąk, Tadeusz Czapla
14:00
Pokaz kulinarny, ryby słodkowodne w karcie menu
Kamil Klekowski
11:00
Prezentacja wstępnej obróbki steków i kotletów przed obróbką termiczną. VICTOR PRO prezentacje najnowszej elektrycznej kotleciarki
12:00
Dania kuchni Bałkańskiej ( Brudet, Musaka, Banica z serem i szpinakiem )
Wiesław Wróblewski
13:00
Zdrowa kuchnia dla seniorów
Andrzej Polisiakiewicz