SALA KONFERENCYJNA NR 1, HALA F

Michał Jarosz-0 portrait

11:00 - 12:00

Michał Jarosz, Michał Żyliński

Integrujemy przedsiębiorców, www.poloportal.pl jako kompleksowa platforma dla gastronomii

JACEK CZAUDERNA-0 portrait

12:00 - 12:30

JACEK CZAUDERNA

Dlaczego warto współpracować i przejść z EGO (ja) na wspólne działanie (my)?

Zadania Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej, wyzwania branży gastronomicznej oraz istota innowacyjności w Twoim codziennym działaniu.

Czytaj więcej

Mariusz Szuba-0 portrait

12:30 - 13:00

Mariusz Szuba

Jak czytać zachowania innych i wpasować się w ich sposób myślenia.

BARTOSZ GODLEWSKI-0 portrait

13:00 - 14:00

BARTOSZ GODLEWSKI

Polskie ePłatności - terminale płatnicze i aplikacja lojalnościowa w HORECA

Skuteczne narzędzie zwiększania ruchu w lokalu gastronomicznym.

Czytaj więcej

MAGDALENA PARFIANOWICZ-0 portrait

14:00 - 15:00

MAGDALENA PARFIANOWICZ

Czym jest franczyza i jak to działa na rynku?

MARCIN LEGWAND-0 portrait

15:00 - 16:00

MARCIN LEGWAND

Strategia zarządzania kosztami energii w lokalu

Skuteczne metody ograniczania kosztów energii - pragmatyczne rady.

Czytaj więcej

Dariusz Wójcik-0 portrait

11:00 - 12:00

Dariusz Wójcik

Mikrobiologia w kuchni i separatorze

Technologia mikrobiologiczna umożliwiająca rozkład tłuszczy od kuchni, przez kanalizację do separatora.

Czytaj więcej

GRZEGORZ GÓRNIK-0 portrait

12:00 - 13:00

GRZEGORZ GÓRNIK

Skuteczne zarządzanie czasem w edukacji

Nowoczesne trendy w gastronomii i jak nowocześnie uczyć młodzież w branży gastronomicznej

Czytaj więcej

TOMASZ SZUBA-0 portrait

13:00 - 14:00

TOMASZ SZUBA

Czy gastronomia może działać jak fabryka Toyoty?

O kaizen, marnotrawstwie i zapobieganiu

Czytaj więcej

JACEK CZAUDERNA-0 portrait

14:00 - 14:30

JACEK CZAUDERNA

Zaczynamy biznes czy nadal spontanicznie "mam knajpę, bo zawsze o niej marzyłem"?

Jak w łatwy sposób zarządzać biznesem, tzn. zyskownym biznesem.

Czytaj więcej

WOJCIECH ORZECHOWSKI-0 portrait

14:30 - 15:00

WOJCIECH ORZECHOWSKI

Ile to 7 korzyści odjąć 4 problemy?

Superchleb z kiełków vs. chleb mączny.

Czytaj więcej

JOANNA KĄDZIOŁKA-0 portrait

15:00 - 16:00

JOANNA KĄDZIOŁKA

Zielona rewolucja w gastronomii motywatorem do rozwoju

Jak ograniczanie marnotrawstwa żywności wpływa pozytywnie na rozwój twojego lokalu i społeczną odpowiedzialność prowadzonej działalności.

Czytaj więcej

SŁAWOMIR KRÓL-0 portrait

16:00

SŁAWOMIR KRÓL

JACOBS DOUWE EGBERTS PROFESSIONAL W POLSCE

Piotr Turek-0 portrait

11:00 - 12:00

Piotr Turek

Dofinansowanie dla branży Horeca w roku 2024.

Inwestycje, Cyfryzacja, Szkolenia, Innowacje.

Czytaj więcej

DANIEL RUSEK-0 portrait

12:00 - 13:00

DANIEL RUSEK

Cyfrowe rozwiązania do interakcji z gośćmi w branży HoReCa

Co tak naprawdę działa i przynosi efekty dla biznesu?

Czytaj więcej

SŁAWEK GŁOMSKI-0 portrait

13:00 - 14:00

SŁAWEK GŁOMSKI

Zacznij w końcu zarabiać na gastronomii

Nowoczesne zarządzanie w gastronomii w znaczeniu operacyjnym i finansowym.

Czytaj więcej

JACEK CZAUDERNA-0 portrait

14:00 - 15:00

JACEK CZAUDERNA

Najważniejsze wskaźniki biznesowe w gastronomii

Jak liczyć świadomie, prosto i w trybie dziennym? Jak wprowadzić zmiany w firmie i motywować zespół wynikami biznesu a nie tylko obrotami?

Czytaj więcej

OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNIKÓW

12-14 marca 2024
STOISKO F3.17 HALA F

Podczas wszystkich 3 dni targowych na stoisku Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni będą odbywać się pokazy gastronomiczne połączone z degustacją.

Podczas pokazów, kucharze Poland National Culinary Team będą promować kuchnię polską. Nie zabraknie tradycyjnych dań z nutką fantazji oraz elementów które były przygotowywane podczas Olimpiady Kulinarmej IKA 2024 w Sztuttgarcie. Nie zabraknie też deserów. Pokazy będą trwały przez cały dzień we wszystkie 3 dni targów. Prezentacje połączone z degustacją będą prowadzone przez obecną Narodową Kadrę Kucharzy a głównymi ich bohaterami będą:

-0 portrait

Jarosław Uściński

Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Właścielel Restauracji Moonsfera, ktpórą prowadzi już niemal od 20 lat. Miłośnik grillowania i Kuchni Polskiej, który na pierwszym miejscu stawia sobie jakość produktu.

Czytaj więcej

-0 portrait

Michał Świerad

Cukiernik Poland National Culinary Team, Członek Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Razem z PNCT zdobył w tym roku 2 srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej IKA 2024 razem z narodową reprezentacją kucharzy. Ceni sobie jakość i sezonowość produktów. Z zawodu kucharz, obecnie cukiernik pracujący jako technolog w firmie Barbara Luijckx. Doświadczenie zdobywał w polskich restauracjach, hotelach i cukierniach, za granicą w Hiszpani i Belgii oraz francuskiej szkole Le Cordon Bleu w Pryżu.

Czytaj więcej

-0 portrait

Sebastian Krauzowicz

Team Menager Poland National Culinary Team, Z kadrą związany od kilkunastu lat, jako zawodnik, trener i Team Menager. Człowiek który murem stoi za Polską i jej narodową kuchnią. Szef Kuchni wielu renomowanych restauracji i hoteli w Polsce. Obecnie Szef Kuchni w restauracji Gwarno w Zakopanym. Rodowity Góral, który bez wahania i zastanowienia promuje swój region w Polsce i na Świecie.

Czytaj więcej

Warsztaty

Kieliszek, a wino

Hala E, sala konferencyjna nr 1

12, 13, 14 marca 2024

Degustując wino chcemy dotrzeć do niego jak najgłębiej, osiągnąć maksimum wrażeń. Aby tak właśnie było, warto nie tylko dobrać idealnie wino, ale i kieliszek. O tym jak ważne jest to z jakiego szkła jest wykonany, jaki ma kształt, jak się trzyma w dłoni będzie można usłyszeć podczas warsztatu Kieliszek, a wino z mini degustacją, który poprowadzi Tomasz Miszczak we wszystkie dni targowe Eurogastro.

Zapraszamy. Zapisz się już dziś.

12 marca o godzinie 14.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:

https://forms.gle/bcXETs1cQr8uAAxe8

13 marca o godzinie 12.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:

https://forms.gle/Ek4yTXtW2hEPJZiq8

14 marca o godzinie 12.00 w sali konferencyjnej numer 1 pawilon E link do zapisów:

https://forms.gle/PiA6m1BxG3Jc45iA7

Liczba osób mogących uczestniczyć w warsztacie ograniczona.

Tomasz Miszczak-0 portrait

Tomasz Miszczak

Właściciel firmy Tableart www.tableart.pl oferującej porcelanę, szkło, sztućce i akcesoria gastronomiczne dwudziestu cenionych i rozpoznawalnych na całym świecie marek wśród, których są: Villeroy-Boch, Rosenthal, Bonna, Spiegelau, Nachtmann, Mepra, Hepp, Craster. Niemalże przez całe swoje zawodowe życie związany z rynkiem porcelany i szkła. Przez wiele lat pracował jako viceprezes ARC International - jednej z największych na świecie firm z branży zastawy stołowej, dyrektor największego producenta szkła w Wielkiej Brytanii, a także członek zarządu odpowiedzialny za sprzedaż/marketing w firmie Krosno. Prywatnie szczęśliwy mąż i tata czwórki dzieci. W wolnym czasie między innymi gra w koszykówkę.

Czytaj więcej

Pokazy kulinarne Klubu Szefów Kuchni

STOISKO F1.48 HALA F

12:00 - 13:00
Jarek Owczarczyk

14:00 - 15:00
Mateusz Śmiechowski

16:00 - 17:00
Dariusz Senicki

12:00 - 13:00
Iwona Niemczewska

14:00 - 15:00
Artur Górecki

16:00 - 17:00
Waldemar Hołówka

12:00 - 13:00
Jarek Walczyk

14:00 - 15:00
Konrad Birek

16:00 - 17:00
Łukasz Fulara

POKAZY I WARSZTATY KULINARNESzefów Kuchni EURO TOQUES POLSKA

STOISKO F3.25

11:00
Obróbka cieplna mięs na urządzeniach DualContakt - prezentacje kulinarne

Rafał Folwarski

12:00
wypieki świeżego, zdrowego pieczywa na zakwasie

Korzeniewscy

13:00
Kuchnia tradycyjna w nowych odsłonach

Artur Moroz, Marcin Soból

14:00
Pikantna kaczka BBQ z ananasem i ostrym sosem śliwkowym

Tomasz Królikowski

11:00
Gofrownice Silex urządzenia do przemysłowej produkcji gofrów

Rafał Folwarski

12:00
Pokazy kuchni chińskiej

Radek Kłapacz

13:00
Kaczka ,puree z selera, kafir, cydr, piklowana dynia

Łukasz Bąk, Tadeusz Czapla

14:00
Pokaz kulinarny, ryby słodkowodne w karcie menu

Kamil Klekowski

11:00
Prezentacja wstępnej obróbki steków i kotletów przed obróbką termiczną. VICTOR PRO prezentacje najnowszej elektrycznej kotleciarki

12:00
Dania kuchni Bałkańskiej ( Brudet, Musaka, Banica z serem i szpinakiem )

Wiesław Wróblewski

13:00
Zdrowa kuchnia dla seniorów

Andrzej Polisiakiewicz

14:00
Marynaty i mięsa najlepsze na grilla