Program

Program

25 marca 2020 (środa)

10.00 Rozpoczęcie pierwszego dnia Targów EuroGastro 2020 oraz WorldHotel 2020


09.30 – 16.00
Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji” – 1 dzień

Ekonomia, zarządzanie, prawo pracy dla menedżera restauracji

Sala konferencyjna D

Organizatorzy: Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel

9:30 Rejestracja uczestników

9:30 – 10:00 Networking / Poranna kawa

10:00 – 11:00 Ekonomia: 10 rozwiązań/podpowiedzi, które ustrzegą Twoją restaurację przed kryzysem.
Anna Dębska

11:00 – 11:20 Trendy w gastronomii – co warto wiedzieć, jeśli chcesz by Twoja restauracja osiągnęła sukces –
Transgourmet Polska Sp. z o.o.

11:20 – 12:20 Zarządzanie zespołem: Jak zbudować zgrany zespół w restauracji?
Rafał Głowacki

12:20 – 13:20 lunch

13:20 – 14:20 Prawo: Prawne aspekty zarządzania personelem czyli podstawy prawa pracy dla restauratora.
Małgorzata Buczkowska

14:20 – 15:20 Zarządzanie: Jak bez walki zwiększyć zyski wykorzystując cechy i zalety młodszych pokoleń?
Piotr Rogowski

 

SZKOLENIE PŁATNE
W cenie udziału: 3 dniowy bilet na targi, przerwa kawowa i lunch w dniach szkolenia

KUP BILET

 


10.00 – 17.00 
12. Olimpiada Kawy®

Strefa konkursowa 1

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

 

 

 

Kult Kawy rozwija się dynamicznie na całym świecie, głównie poprzez inicjatywy edukacyjne, konkursy i targi. Nasi bariści, na czele z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów, są w ścisłej czołówce światowej elity kawowej. Olimpiada Kawy® jest od wielu lat kuźnią kawowych talentów w Polsce. To tu, przed profesjonalnym jury i widownią, można sprawdzić i ugruntować swoją wiedzę, pasję i umiejętności oraz przeżyć emocje rywalizacji wzmacniając fundamenty dla osiągnięcia dalszych sukcesów zawodowych. Serdecznie zapraszam na 12 Olimpiadę Kawy® która tradycyjnie odbędzie się podczas Targów EuroGastro.

 

 

 

 


10.00 – 17.00
International CHEF Culinary Cup, edycja 2020 pod Patronatem Jerzego Pasikowskiego

Strefa konkursowa 2

Organizator: Nestlé Polska S.A.

 

 

Z wielką przyjemnością mam zaszczyt zaprosić na jubileuszową V Edycję Konkursu Kulinarnego CHEF CULINARY CUP pod moim patronatem, która odbędzie się podczas 24 Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO i będzie to edycja międzynarodowa tak jak w roku ubiegłym. Identycznie jak wszystkie poprzednie edycje, również i ta najbliższa będzie zorganizowana przez Nestle Professional przy moim wsparciu. Finał konkursu odbędzie się 25 marca 2020 roku i będzie jednocześnie prezentacją nowej, czwartej już linii nowych produktów pod brandem CHEF. Konkurs ten tak jak i wszystkie poprzednie jest konkursem wyjątkowym, gdyż uczestnicy konkursu mogą przygotować pracę konkursową w postaci dowolnego dania głównego bez praktycznie żadnych ograniczeń produktowych i kulinarnych. Umożliwia to wyjątkowy arkusz ocen stworzony na podstawie arkusza jednego z największych światowych konkursów kulinarnych jakim jest z pewnością S.Pellegrino Young Chef. Wszystkie opisane zasady regulaminowe i międzynarodowe jury pod moim przewodnictwem i przy wsparciu Roberta Sowy tworzą niepowtarzalną atmosferę oraz klimat tego konkursu, który zyskuje coraz większe zainteresowanie, znaczenie i prestiż w środowisku kucharzy oraz szefów kuchni. Dlatego jeszcze raz bardzo serdecznie zapraszam do udziału w kolejnej V Edycji CHEF Culinary Cup zarówno polskich szefów kuchni jak i szefów kuchni z innych krajów europejskich.

 


10.00 – 17.00
Smart Cuisine – dania dietetyczne, Konkurs kulinarny Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Strefa konkursowa 3

Organizator: Fundacja Klubu Szefów Kuchni

 

 

 

Organizatorem konkursu „Smart Cuisine – dania dietetyczne” jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni, a nad jego merytorycznym przebiegiem czuwa dietetyk funkcjonalny i sportowy Magdalena Wieczorek, która odpowiada m.in. za strategie żywieniowe reprezentantów Polski, rywalizujących podczas Igrzysk Olimpijskich, Mistrzostw Świata, Mistrzostw Europy, Pucharów Świata. Konkurs skierowany jest do kucharzy, dla których zdrowe i smaczne gotowanie jest istotnym elementem życia zawodowego. Jego celem jest poszerzanie wiedzy związanej ze świadomym, zdrowym odżywianiem. Organizator tym samym zachęca do poszukiwania informacji, potwierdzających bezpośredni związek pomiędzy codzienną dietą, a kondycją organizmu człowieka.

 

 

 


10.30 – 16.00
Konferencja RoślinnieJemy – jak mądrze wykorzystasz boom na roślinne jedzenie?

Sala konferencyjna A

Organizator: RoślinnieJemy

Roślinne produkty i dania z sukcesem wdzierają się do restauracyjnych menu i na półki sklepowe. Konferencja dla wszystkich, którzy zastanawiają się czy otwierać się na trend związany z rosnącą popularnością bardziej roślinnego stylu życia.

 

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w programie