Program

Program

Targi EuroGastro / WorldHotel

25 marca 2020

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”

09.30 – 16.00

Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel

Poruszana tematyka: ekonomia, zarządzanie, prawo pracy dla menedżera restauracji

Szczegóły

W drugiej edycji programu Profesjonalny Menedżer Restauracji skoncentrujemy się na zagadnieniach związanych z umiejętnościami z zakresu sprzedaży i obsługi klienta pracowników sali. Opowiemy jak pracować z niezadowolonym klientem i jak przyjmować reklamacje. Omówimy istotne aspekty funkcjonowania restauracji w zmieniającej się sytuacji gospodarczej. Wypunktujemy podstawowe elementy niezbędne przy otwieraniu nowej restauracji. Pogłębimy zagadnienia związane z finansami i zarządzaniem personelem, a także rekrutacją. Druga edycja PMR jest skierowana do każdego kto prowadzi restaurację i napotkał bariery kadrowe, boryka się z problemami w zakresie obsługi klienta, chciałby uporządkować i sprofesjonalizować procesy związane z finansami czy rekrutacją pracowników. PROGRAM: 9:30 Rejestracja uczestników 9:30 – 10:00 Networking / Poranna kawa 10:00 – 11:00 Ekonomia: 10 rozwiązań/podpowiedzi, które ustrzegą Twoją restaurację przed kryzysem. Anna Dębska 11:00 – 12:00 Zarządzanie zespołem: Jak zbudować zgrany zespół w restauracji? Rafał Głowacki 12:00 – 13:00 lunch 13:00 – 14:00 Prawo: Prawne aspekty zarządzania personelem czyli podstawy prawa pracy dla restauratora. Małgorzata Buczkowska 14:00 – 15:00 Zarządzanie: Jak bez walki zwiększyć zyski wykorzystując cechy i zalety młodszych pokoleń? Piotr Rogowski   WIĘCEJ KUP BILET

"International CHEF Culinary Cup"

10.00 – 17.00

Nestlé Polska S.A.

5. edycja Kulinarnego Konkursu pod Patronatem Jerzego Pasikowskiego

Szczegóły

Z wielką przyjemnością mam zaszczyt zaprosić na jubileuszową V Edycję Konkursu Kulinarnego CHEF CULINARY CUP pod moim patronatem, która odbędzie się podczas 24 Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO i będzie to edycja międzynarodowa tak jak w roku ubiegłym. Identycznie jak wszystkie poprzednie edycje, również i ta najbliższa będzie zorganizowana przez Nestle Professional przy moim wsparciu. Finał konkursu odbędzie się 25 marca 2020 roku i będzie jednocześnie prezentacją nowej, czwartej już linii nowych produktów pod brandem CHEF. Konkurs ten tak jak i wszystkie poprzednie jest konkursem wyjątkowym, gdyż uczestnicy konkursu mogą przygotować pracę konkursową w postaci dowolnego dania głównego bez praktycznie żadnych ograniczeń produktowych i kulinarnych. Umożliwia to wyjątkowy arkusz ocen stworzony na podstawie arkusza jednego z największych światowych konkursów kulinarnych jakim jest z pewnością S.Pellegrino Young Chef. Wszystkie opisane zasady regulaminowe i międzynarodowe jury pod moim przewodnictwem i przy wsparciu Roberta Sowy tworzą niepowtarzalną atmosferę oraz klimat tego konkursu, który zyskuje coraz większe zainteresowanie, znaczenie i prestiż w środowisku kucharzy oraz szefów kuchni. Dlatego jeszcze raz bardzo serdecznie zapraszam do udziału w kolejnej V Edycji CHEF Culinary Cup zarówno polskich szefów kuchni jak i szefów kuchni z innych krajów europejskich.

"Smart Cuisine – dania dietetyczne"

10.00 – 17.00

Fundacja Klubu Szefów Kuchni, MT Targi Polska

2. edycja Konkursu Kulinarnego Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Szczegóły

Organizatorem konkursu „Smart Cuisine – dania dietetyczne” jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni, a nad jego merytorycznym przebiegiem czuwa dietetyk funkcjonalny i sportowy Magdalena Wieczorek, która odpowiada m.in. za strategie żywieniowe reprezentantów Polski, rywalizujących podczas Igrzysk Olimpijskich, Mistrzostw Świata, Mistrzostw Europy, Pucharów Świata. Konkurs skierowany jest do kucharzy, dla których zdrowe i smaczne gotowanie jest istotnym elementem życia zawodowego. Jego celem jest poszerzanie wiedzy związanej ze świadomym, zdrowym odżywianiem. Organizator tym samym zachęca do poszukiwania informacji, potwierdzających bezpośredni związek pomiędzy codzienną dietą, a kondycją organizmu człowieka.

Konferencja RoślinnieJemy - jak mądrze wykorzystasz boom na roślinne jedzenie?

10.30 – 16.00

RoślinnieJemy

Roślinne produkty i dania z sukcesem wdzierają się do restauracyjnych menu i na półki sklepowe. Konferencja dla wszystkich, którzy zastanawiają się czy otwierać się na trend związany z rosnącą popularnością bardziej roślinnego stylu życia.

26 marca 2020

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”

09.30 – 16.00

Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel

Poruszana tematyka: media społecznościowe, obsługa klienta, obsługa sali dla menedżera restauracji

Szczegóły

9:30 Rejestracja uczestników 9:30 – 10:00 Networking / Poranna kawa 10:00 – 11:00 Komunikacja: Media społecznościowe w biznesie gastronomicznym – zbędny koszt czy dobra inwestycja? Zuzanna Warowna – Toruńska 11:00 – 12:00 Obsługa klienta: Jak współpracować z klientem biznesowym i jak zarabiać na grupach i wydarzeniach. Aga Ciesielska 12:00 – 13:00 lunch 13:00 – 14:00 Obsługa klienta: Jak rozmawiać z niezadowolonym Gościem. Marek Skała 14:00 – 15:00 Obsługa sali: Ponadprzeciętny serwis w obsłudze na co warto zwracać uwagę i dlaczego. Marcin Dyrda WIĘCEJ KUP BILET

Warsztaty „Efektywny hotel - od koncepcji do sukcesu.”

10.00 – 16.30

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Consulting Plus Hospitality Sp. z o.o. Sp. k., MT Targi Polska SA

Szczegóły

PROGRAM:

10:00- 10:15       Rejestracja

10:15- 10:30       Otwarcie i wprowadzenie

 10:30- 11:30       I  warsztat Przygotuj dobrą koncepcję i dobry projekt hotelu.”

Pomoc dla inwestora. Uczestnicy spotkania podzielą się doświadczeniem ze współpracy we wstępnej fazie projektu, której celem jest ograniczenie ryzyka inwestycyjnego. Czy w tej fazie należy już myśleć o przyszłej marce hotelu? Jakie są za i przeciw i jak się do tego przygotować?

Przyjdź i dowiedz się jak powinna wyglądać modelowa współpraca inwestora z zespołem konsultantów w tej fazie projektu.

11:30- 11:45       przerwa

11:45- 12:45       II warsztat “Zrealizuj uzgodniony projekt unikając błędów podczas budowy lub modernizacji.”

Dobry projekt to nie wszystko. Niezbędne jest profesjonalne poprowadzenie procesu inwestycyjnego zgodnie z programem inwestycji i zaplanowanym budżetem. Jakie pułapki czyhają na inwestora i jak ich uniknąć? Jak sobie radzić ze zmianami w projekcie, które najczęściej zwiększają nakłady inwestycyjne ponad założony budżet?

Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań, ten warsztat jest dla Ciebie.

12:45- 13:45       przerwa

13:45- 14:45       III warsztat “Przygotuj hotel do otwarcia i wprowadzenia go na rynek.”

Zadań na tym etapie jest wiele, a czasu jak zwykle niewiele. Udane uruchomienie to sukces nie tylko inwestora czy dyrektora hotelu. To ważny etap i sukces każdego pracownika. Kto i jak powinien wesprzeć dyrektora w przygotowaniu hotelu do otwarcia, które obszary są najbardziej istotne na tym etapie projektu? O czym najczęściej wiemy lub zapominamy nie mając profesjonalnego doświadczenia?

To warsztat dla wszystkich, którzy nie mają wystarczającej wiedzy jak zorganizować pracę zespołów hotelowych i zaplanować wejście hotelu na rynek. Warto posłuchać praktyków.

14:45- 15:00       przerwa

15:00- 16:00       IV warsztat “Zarządzaj, optymalizuj działalność i zarabiaj.”

Działalność hotelu od chwili otwarcia – to pozornie „problem z głowy” dla inwestora. Inwestycja jest zakończona, ale żeby przyniosła oczekiwany zwrot niezbędna jest pomoc dla inwestora, dyrektora i pracowników. Jak ważny jest to etap i jakiego wsparcia wymaga? Podzielimy się swoją wiedzą.

To warsztat nie tylko dla inwestorów, ale dla wszystkich, których praca związana jest z funkcjonowaniem hotelu. Kopalnia praktycznej wiedzy, którą podzielą się eksperci podczas tego spotkania

16:00- 16:30       dyskusja

 

Każde ze spotkań chronologicznie omawia poszczególne etapy życia projektu hotelowego: zaczynając od stworzenia przemyślanej koncepcji budowy lub transformacji hotelu przez fazy realizacji inwestycji i przygotowania hotelu do rozpoczęcia działalności, aż po zapewnienie mu niezbędnego know-how dla efektywnego funkcjonowania.

Zazwyczaj inwestorzy tworzą wstępną wizję swego przyszłego hotelu, a rolą konsultantów jest zrozumienie ich oczekiwań i sprawdzenie czy wizja ta oparta jest na realnych przesłankach. Aktywny dialog konsultantów z inwestorem najczęściej zapobiega błędom w koncepcji, projektowaniu, realizacji inwestycji i w późniejszym zarządzaniu hotelem.

Zapraszamy do udziału we wszystkich lub tylko w wybranych spotkaniach z udziałem inwestorów, konsultantów i praktyków branży hotelarskiej, które na przykładach pokażą, jak uniknąć błędów w tworzeniu efektywnego hotelu.

Koszt udziału w całodniowym spotkaniu – 100 zł + 23%v VAT

Koszt udziału w jednym warsztacie – 50 zł + 23% VAT

KUP BILET

„Kulinarny Talent 2020”

10.00 – 17.00

Studio Kulinarne Roberta Sowy, MT Targi Polska

12. edycja Konkursu Kulinarnego Roberta Sowy

Szczegóły

Z przyjemnością zapraszam Państwa na najważniejsze wydarzenie branży gastronomicznej jakim są Międzynarodowe Targi EuroGastro w Warszawie. To spotkanie znakomitych szefów kuchni, restauratorów, dostawców, firm, proponujących nowoczesne i innowacyjne rozwiązania. Szczególnie zapraszam na dwunastą edycję mojego autorskiego Konkursu „Kulinarny Talent 2020”. „Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych, rozpoczynających życie adeptów sztuki kulinarnej do 23 roku życia. Jest to okazja pokazania najnowszych trendów kulinarnych, z pasją odkrywanych przez młodych, pełnych fantazji uczniów a zarazem prezentacji odwagi w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań. Zgodnie z przyjętą formułą, o miano zwycięzcy rywalizują młodzi uczniowie rekomendowani przez szkoły gastronomiczne, co gwarantuje wysoki poziom konkursu. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów. Zwycięzcy, dzięki uzyskaniu miana „Kulinarnego Talentu” mają większe szanse zaistnienia w branży i rozpoczęcia wspaniałego startu na kulinarnej ścieżce kariery. Konkurs to również okazja do spotkania wybitnych szefów kuchni, występujących w roli jurorów, a czasem mentorów dla młodych kucharzy. Organizatorami konkursu są: Robert Sowa i MT Targi Polska.

Debic Pastry Cup – Paweł Mieszała

10.00 – 17.00

Paweł Mieszała, MT Targi Polska

2. edycja Konkursu Pawła Mieszały

Szczegóły

Witam serdecznie szanownych Szefów kuchni i cukierni! Po ogromnym sukcesie pierwszej edycji DEBIC PASTRY CUP 2019 chciałbym serdecznie zaprosić Was na drugą edycję tego słodkiego, pełnego emocji i wrażeń konkursu DEBIC PASTRY CUP 2020, którego sponsorem głównym jest firma Debic a organizatorem Paweł Mieszała przy udziale MT TARGI POLSKA. Konkurs odbędzie się drugiego dnia największych targów gastronomicznych oraz sektora HoReCa – EUROGASTRO 2020. Podczas konkursu zaprezentowane zostaną słodkie i słone odsłony wyśmienitych dań z użyciem produktów firmy Debic, wykonywane w specjalnej strefie przez znakomitych szefów cukierni z całej Europy. Zapraszam serdecznie Paweł Mieszała AMBASADOR MARKI DEBIC

12. Olimpiada Kawy®

10.00 – 17.00

Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska SA

Szczegóły

Kult Kawy rozwija się dynamicznie na całym świecie, głównie poprzez inicjatywy edukacyjne, konkursy i targi. Nasi bariści, na czele z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów, są w ścisłej czołówce światowej elity kawowej. Olimpiada Kawy® jest od wielu lat kuźnią kawowych talentów w Polsce. To tu, przed profesjonalnym jury i widownią, można sprawdzić i ugruntować swoją wiedzę, pasję i umiejętności oraz przeżyć emocje rywalizacji wzmacniając fundamenty dla osiągnięcia dalszych sukcesów zawodowych. Serdecznie zapraszam na 12 Olimpiadę Kawy® która tradycyjnie odbędzie się podczas Targów EuroGastro.

„Anatomia marnotrawstwa - jak ograniczyć food waste?” Ekonomiczne i ekologiczne aspekty marnowania żywności w gastronomii.

10.30 – 16.00

Food Collective

27 marca 2020

XV Festiwal Kuchni Greckiej

10.00 – 16.00

Theofilos Vafidis, MT Targi Polska

Szczegóły

Festiwal Kuchni Greckiej to odbywające się od 15 lat wydarzenie mające na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów.

„Festiwal Kuchni Greckiej” to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. Zmaganiom uczestników przyglądać się będzie międzynarodowe Jury Profesjonalne, skupiające największe autorytety w zakresie gotowania oraz Jury Gwiazd. Śmiałkowie przystępujący do konkursu będą musieli zmierzyć się z tradycyjnymi greckimi produktami, ściśle określonymi regulaminem, tworząc nowatorskie kompozycje smakowe bazujące na znanych składnikach. Targi EuroGastro WorldHotel to wiodąca międzynarodowa impreza gastronomiczna, na której nie może zabraknąć wielbicieli i przedstawicieli branży HoReCa.

Po raz kolejny spotkamy się z największymi autorytetami oraz najlepszymi firmami aby wymienić się doświadczeniami, zaprezentować i poznać nowości. Targi EuroGastro WorldHotel organizowane przez MT Targi Polska to wielkie wydarzenie o wysokim prestiżu i znaczeniu nie tylko na rynku Polskim. Z roku na rok tysiące profesjonalistów z hoteli, restauracji, kawiarni i innych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej w całego świata spotyka się w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo, szukając nowych i innowacyjnych rozwiązań na rynku zaopatrzeniowym, aby zmodernizować, wyposażyć lub odnowić swoją działalność. Zapraszamy!

„Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier”

10.00 – 16.00

Giancarlo Russo, Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.

Szczegóły

„Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier” to nowe wydarzenie kulinarne podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro 2020 w Warszawie.

Pomysłodawcą projektu jest Giancarlo Russo, który przy współpracy z firmą Winterhalter Polska na chwilę przeniesie odwiedzających Gości do słonecznej Italii.

Na „Włoskim Placu” spotkają się pasjonaci kuchni włoskiej, restauratorzy, znani szefowie kuchni z wielu krajów oraz firmy i producenci włoskich produktów.

W tym klimatycznym miejscu odbędą się pokazy kulinarne szefów kuchni wykorzystujących włoskie specjały, warsztaty kulinarne przygotowane pod okiem Giancarlo Russo, rywalizacje konkursowe wśród zaproszonych osób z niepełnosprawnościami oraz mini konkursy dla wszystkich chętnych Gości zwiedzających.

Wielka kulinarna zabawa, prezentacja i degustacja wspaniałych włoskich produktów oraz wyjątkowi Goście stworzą miejsce, w którym kuchnia włoska nie będzie miała granic.

Serdecznie zapraszamy!

Giancarlo Russo i Winterhalter Polska

12. Olimpiada Kawy®

10.00 – 16.00

Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska SA

„Jak dzięki prostemu i skutecznemu systemowi prowizyjnemu zwiększyć obroty jednocześnie zmniejszając koszty?”

11.00 - 13.00

V4B.pl

„Nie liczysz – przegrywasz! Restauracja w analizach.”

14.00 - 16.00

V4B.pl

„Wino w restauracji”

12.00 – 14.00

Magazyn Czas Wina