09.30 – 16.00
Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel
Poruszana tematyka: ekonomia, zarządzanie, prawo pracy dla menedżera restauracji
10.00 – 17.00
Nestlé Polska S.A.
5. edycja Kulinarnego Konkursu pod Patronatem Jerzego Pasikowskiego
10.00 – 17.00
Fundacja Klubu Szefów Kuchni, MT Targi Polska
2. edycja Konkursu Kulinarnego Fundacji Klubu Szefów Kuchni
10.30 – 16.00
RoślinnieJemy
Roślinne produkty i dania z sukcesem wdzierają się do restauracyjnych menu i na półki sklepowe. Konferencja dla wszystkich, którzy zastanawiają się czy otwierać się na trend związany z rosnącą popularnością bardziej roślinnego stylu życia.
09.30 – 16.00
Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel
Poruszana tematyka: media społecznościowe, obsługa klienta, obsługa sali dla menedżera restauracji
9:30 Rejestracja uczestników 9:30 – 10:00 Networking / Poranna kawa 10:00 – 11:00 Komunikacja: Media społecznościowe w biznesie gastronomicznym – zbędny koszt czy dobra inwestycja? Zuzanna Warowna – Toruńska 11:00 – 12:00 Obsługa klienta: Jak współpracować z klientem biznesowym i jak zarabiać na grupach i wydarzeniach. Aga Ciesielska 12:00 – 13:00 lunch 13:00 – 14:00 Obsługa klienta: Jak rozmawiać z niezadowolonym Gościem. Marek Skała 14:00 – 15:00 Obsługa sali: Ponadprzeciętny serwis w obsłudze na co warto zwracać uwagę i dlaczego. Marcin Dyrda WIĘCEJ KUP BILET
10.00 – 16.30
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Consulting Plus Hospitality Sp. z o.o. Sp. k., MT Targi Polska SA
PROGRAM:
10:00- 10:15 Rejestracja
10:15- 10:30 Otwarcie i wprowadzenie
10:30- 11:30 I warsztat “Przygotuj dobrą koncepcję i dobry projekt hotelu.”
Pomoc dla inwestora. Uczestnicy spotkania podzielą się doświadczeniem ze współpracy we wstępnej fazie projektu, której celem jest ograniczenie ryzyka inwestycyjnego. Czy w tej fazie należy już myśleć o przyszłej marce hotelu? Jakie są za i przeciw i jak się do tego przygotować?
Przyjdź i dowiedz się jak powinna wyglądać modelowa współpraca inwestora z zespołem konsultantów w tej fazie projektu.
11:30- 11:45 przerwa
11:45- 12:45 II warsztat “Zrealizuj uzgodniony projekt unikając błędów podczas budowy lub modernizacji.”
Dobry projekt to nie wszystko. Niezbędne jest profesjonalne poprowadzenie procesu inwestycyjnego zgodnie z programem inwestycji i zaplanowanym budżetem. Jakie pułapki czyhają na inwestora i jak ich uniknąć? Jak sobie radzić ze zmianami w projekcie, które najczęściej zwiększają nakłady inwestycyjne ponad założony budżet?
Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań, ten warsztat jest dla Ciebie.
12:45- 13:45 przerwa
13:45- 14:45 III warsztat “Przygotuj hotel do otwarcia i wprowadzenia go na rynek.”
Zadań na tym etapie jest wiele, a czasu jak zwykle niewiele. Udane uruchomienie to sukces nie tylko inwestora czy dyrektora hotelu. To ważny etap i sukces każdego pracownika. Kto i jak powinien wesprzeć dyrektora w przygotowaniu hotelu do otwarcia, które obszary są najbardziej istotne na tym etapie projektu? O czym najczęściej wiemy lub zapominamy nie mając profesjonalnego doświadczenia?
To warsztat dla wszystkich, którzy nie mają wystarczającej wiedzy jak zorganizować pracę zespołów hotelowych i zaplanować wejście hotelu na rynek. Warto posłuchać praktyków.
14:45- 15:00 przerwa
15:00- 16:00 IV warsztat “Zarządzaj, optymalizuj działalność i zarabiaj.”
Działalność hotelu od chwili otwarcia – to pozornie „problem z głowy” dla inwestora. Inwestycja jest zakończona, ale żeby przyniosła oczekiwany zwrot niezbędna jest pomoc dla inwestora, dyrektora i pracowników. Jak ważny jest to etap i jakiego wsparcia wymaga? Podzielimy się swoją wiedzą.
To warsztat nie tylko dla inwestorów, ale dla wszystkich, których praca związana jest z funkcjonowaniem hotelu. Kopalnia praktycznej wiedzy, którą podzielą się eksperci podczas tego spotkania
16:00- 16:30 dyskusja
Każde ze spotkań chronologicznie omawia poszczególne etapy życia projektu hotelowego: zaczynając od stworzenia przemyślanej koncepcji budowy lub transformacji hotelu przez fazy realizacji inwestycji i przygotowania hotelu do rozpoczęcia działalności, aż po zapewnienie mu niezbędnego know-how dla efektywnego funkcjonowania.
Zazwyczaj inwestorzy tworzą wstępną wizję swego przyszłego hotelu, a rolą konsultantów jest zrozumienie ich oczekiwań i sprawdzenie czy wizja ta oparta jest na realnych przesłankach. Aktywny dialog konsultantów z inwestorem najczęściej zapobiega błędom w koncepcji, projektowaniu, realizacji inwestycji i w późniejszym zarządzaniu hotelem.
Zapraszamy do udziału we wszystkich lub tylko w wybranych spotkaniach z udziałem inwestorów, konsultantów i praktyków branży hotelarskiej, które na przykładach pokażą, jak uniknąć błędów w tworzeniu efektywnego hotelu.
Koszt udziału w całodniowym spotkaniu – 100 zł + 23%v VAT
Koszt udziału w jednym warsztacie – 50 zł + 23% VAT
10.00 – 17.00
Studio Kulinarne Roberta Sowy, MT Targi Polska
12. edycja Konkursu Kulinarnego Roberta Sowy
10.00 – 17.00
Paweł Mieszała, MT Targi Polska
2. edycja Konkursu Pawła Mieszały
10.00 – 17.00
Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska SA
10.30 – 16.00
Food Collective
10.00 – 16.00
Theofilos Vafidis, MT Targi Polska
Festiwal Kuchni Greckiej to odbywające się od 15 lat wydarzenie mające na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów.
„Festiwal Kuchni Greckiej” to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. Zmaganiom uczestników przyglądać się będzie międzynarodowe Jury Profesjonalne, skupiające największe autorytety w zakresie gotowania oraz Jury Gwiazd. Śmiałkowie przystępujący do konkursu będą musieli zmierzyć się z tradycyjnymi greckimi produktami, ściśle określonymi regulaminem, tworząc nowatorskie kompozycje smakowe bazujące na znanych składnikach. Targi EuroGastro WorldHotel to wiodąca międzynarodowa impreza gastronomiczna, na której nie może zabraknąć wielbicieli i przedstawicieli branży HoReCa.
Po raz kolejny spotkamy się z największymi autorytetami oraz najlepszymi firmami aby wymienić się doświadczeniami, zaprezentować i poznać nowości. Targi EuroGastro WorldHotel organizowane przez MT Targi Polska to wielkie wydarzenie o wysokim prestiżu i znaczeniu nie tylko na rynku Polskim. Z roku na rok tysiące profesjonalistów z hoteli, restauracji, kawiarni i innych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej w całego świata spotyka się w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo, szukając nowych i innowacyjnych rozwiązań na rynku zaopatrzeniowym, aby zmodernizować, wyposażyć lub odnowić swoją działalność. Zapraszamy!
10.00 – 16.00
Giancarlo Russo, Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.
„Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier” to nowe wydarzenie kulinarne podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro 2020 w Warszawie.
Pomysłodawcą projektu jest Giancarlo Russo, który przy współpracy z firmą Winterhalter Polska na chwilę przeniesie odwiedzających Gości do słonecznej Italii.
Na „Włoskim Placu” spotkają się pasjonaci kuchni włoskiej, restauratorzy, znani szefowie kuchni z wielu krajów oraz firmy i producenci włoskich produktów.
W tym klimatycznym miejscu odbędą się pokazy kulinarne szefów kuchni wykorzystujących włoskie specjały, warsztaty kulinarne przygotowane pod okiem Giancarlo Russo, rywalizacje konkursowe wśród zaproszonych osób z niepełnosprawnościami oraz mini konkursy dla wszystkich chętnych Gości zwiedzających.
Wielka kulinarna zabawa, prezentacja i degustacja wspaniałych włoskich produktów oraz wyjątkowi Goście stworzą miejsce, w którym kuchnia włoska nie będzie miała granic.
Serdecznie zapraszamy!
Giancarlo Russo i Winterhalter Polska
11.00 - 13.00
V4B.pl
© 2017 EuroGastro
siewiera.com