27 marca 2020 (piątek)

27 marca 2020 (piątek)

Pobierz program w .pdf

10.00 Rozpoczęcie trzeciego dnia Targów EuroGastro 2020 oraz WorldHotel 2020


10.00 – 16.00
“Kuchnia staropolska odczarowana: stare przepisy w nowych technologiach” – pokaz kulinarny Andrzeja Bryka, Szefa Kuchni 5* hotelu Renaissance Warsaw Airport.

Strefa konkursowa 1

Organizator: Hotel Renaissance Warsaw Airport

Andrzej Bryk. Szef Kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Renaissance Warsaw Airport zaprezentuje pokaz gotowania dań ze starych, polskich receptur w nowoczesnym wydaniu; opowie także o tym, czym charakteryzuje się kuchnia hoteli przylotniskowych.


10.00 – 16.00
15. Festiwal Kuchni Greckiej    

Strefa konkursowa 2

Organizator: Theo Vafidis

Festiwal Kuchni Greckiej to odbywające się od 15 lat wydarzenie mające na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów.

„Festiwal Kuchni Greckiej” to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. Zmaganiom uczestników przyglądać się będzie międzynarodowe Jury Profesjonalne, skupiające największe autorytety w zakresie gotowania oraz Jury Gwiazd. Śmiałkowie przystępujący do konkursu będą musieli zmierzyć się z tradycyjnymi greckimi produktami, ściśle określonymi regulaminem, tworząc nowatorskie kompozycje smakowe bazujące na znanych składnikach. Targi EuroGastro WorldHotel to wiodąca międzynarodowa impreza gastronomiczna, na której nie może zabraknąć wielbicieli i przedstawicieli branży HoReCa.

Po raz kolejny spotkamy się z największymi autorytetami oraz najlepszymi firmami aby wymienić się doświadczeniami, zaprezentować i poznać nowości. Targi EuroGastro WorldHotel organizowane przez MT Targi Polska to wielkie wydarzenie o wysokim prestiżu i znaczeniu nie tylko na rynku Polskim. Z roku na rok tysiące profesjonalistów z hoteli, restauracji, kawiarni i innych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej w całego świata spotyka się w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo, szukając nowych i innowacyjnych rozwiązań na rynku zaopatrzeniowym, aby zmodernizować, wyposażyć lub odnowić swoją działalność. Zapraszamy!


10.00 – 16.00
„Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier”

Strefa konkursowa 3

Organizatorzy: Giancarlo Russo, Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.

„Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier” to nowe wydarzenie kulinarne podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro 2020 w Warszawie.

Pomysłodawcą projektu jest Giancarlo Russo, który przy współpracy z firmą Winterhalter Polska na chwilę przeniesie odwiedzających Gości do słonecznej Italii.

Na „Włoskim Placu” spotkają się pasjonaci kuchni włoskiej, restauratorzy, znani szefowie kuchni z wielu krajów oraz firmy i producenci włoskich produktów.

W tym klimatycznym miejscu odbędą się pokazy kulinarne szefów kuchni wykorzystujących włoskie specjały, warsztaty kulinarne przygotowane pod okiem Giancarlo Russo, rywalizacje konkursowe wśród zaproszonych osób z niepełnosprawnościami oraz mini konkursy dla wszystkich chętnych Gości zwiedzających.

Wielka kulinarna zabawa, prezentacja i degustacja wspaniałych włoskich produktów oraz wyjątkowi Goście stworzą miejsce, w którym kuchnia włoska nie będzie miała granic.

Serdecznie zapraszamy!

Giancarlo Russo i Winterhalter Polska


11.00 – 13.00

„Wykorzystaj potencjał Millennialsów. Zwiększ obroty i zmniejsz koszty dzięki systemowi prowizyjnemu”

Sala konferencyjna A

Organizator: V4B.pl

Skuteczny system prowizyjny dla pracowników jest dzisiaj koniecznością jeżeli chcemy osiągnąć sukces w biznesie podejmując świadome decyzje i zbudować stabilny zespół. Jak się do niego przygotować, jakie elementy zastosować, jak go wdrożyć i egzekwować?

SZKOLENIE PŁATNE


12.00 – 14.00
„Wino w restauracji”

Sala konferencyjna C

Organizator: Magazyn Czas Wina


14.00 – 16.00
„ Nie liczysz – przegrywasz! Restauracja w analizach.”

Sala konferencyjna A

Organizator: V4B.pl

Zapraszamy na szkolenie, podczas którego przekażemy wiedzę z efektywnego zarządzania kosztami w gastronomii opartej na comiesięcznej analizie finansowej ponad 190 naszych klientów.

SZKOLENIE PŁATNE

 

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w programie