Program 2017

I dzień targów – 5 kwietnia (środa), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00    9. Olimpiada Kawy®

Strefa Coffe Village
Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Zawody są dedykowane dla młodych pasjonatów nazywanych Baristami, pracujących codziennie przy profesjonalnych maszynach do parzenia kawy. W programie „Caffe latte and macchiato art.”,”Coffe in Good Spirits”,”Espresso na czas”, „Cup tasting”

10.00 – 17.00    CHEF Culinary Cup – edycja 2017

Strefa konkursowa
Organizator: Nestlé Polska S.A.

Konkurs Nestle Professional organizowany jest pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, który jest jednocześnie przewodniczącym składu Jury. CHEF Culinary Cup stanowi wspaniałą okazję do pokazania swojego kunsztu kulinarnego przez zawodowych kucharzy. Kluczowym elementem dania każdego z finalistów będzie jeden z produktów nowej marki CHEF, stworzonej przez Szefów Kuchni dla Szefów Kuchni.

10.15 – 11.15    Szkolenie „Jak stworzyć kultową kawiarnię” – Mateusz Gaca, właściciel kawiarni „Brisman” – szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D w strefie Coffe Village
Organizator: Apro Trade

10:30 – 14:00   Szkolenie  „Menu Engineering – jak budować dochodowe menu restauracji”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze
Organizator: Restauracja – pismo biznesu gastronomicznego
Szkolenie płatne 250 zł + VAT

Na szkoleniu m.in. „Metody ustalania cen dań”, „Mierzenie i analiza food cost i beverage cost”, „Marketing i strategia ceny produktu”

11.30 – 13:00    Kawy świata – cup tasting – Apro Trade/Akademia kawy® & Alf Kramer (Norwegia) – szkolenie w języku angielskim i polskim

Organizator: Apro Trade
Sala konferencyjna D

13.00 – 15:00     Wykład i debata „Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy w restauracjach. Czy rzeczywiście?” 

Organizator: Madesolutions.com
Sala konferencyjna C na 1 piętrze
Wstęp płatny: 150 zł brutto do 10 marca, po 10 marca 190 zł brutto

14.00 – 15.30    Jak przygotować kawę wysokiej jakości w domu – Apro Trade/Akademia kawy® – szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D

14:1516.15    Rebranding w gastronomii – składowe procesu i sposoby na sprawną realizację zmian, które zwiększą szansę na sukces biznesowy

Organizator: portalgastronomii.pl
Sala konferencyjna A na 1 piętrze

15:15 – 16:45    Bezpłatne seminarium „Czy budować jeszcze hotele w Polsce?”

Organizator: Projekt Hotel
Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Seminarium skierowane jest do tych wszystkich, którzy planują rozpoczęcie nowej lub są już w trakcie realizacji inwestycji hotelarskiej każdego rodzaju i kategorii, dużej i małej

16:00 – 17:30    Woda i Kawa – jaką wodę potrzebujemy do kawy – BWT Water & More – szkolenie w języku polskim

Organizator: Apro Trade
Sala konferencyjna D


II dzień targów – 6 kwietnia (czwartek), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00    9. Olimpiada Kawy®

Strefa Coffe Village
Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Zawody są dedykowane dla młodych pasjonatów nazywanych Baristami, pracujących codziennie przy profesjonalnych maszynach do parzenia kawy. W programie „Caffe latte and macchiato art.”,”Coffe in Good Spirits”,”Espresso na czas”, „Cup tasting”

10.00 – 17.00    Konkurs kulinarny „Kulinarny Talent 2017”

Strefa konkursowa
Organizatorzy: Studio Kulinarne Roberta Sowy

„Kulinarny Talent 2017”  to autorski  konkurs mistrza kuchni Roberta Sowy, który ma na celu wyłonienie spośród bardzo młodych ludzi – do 23 roku życia prawdziwych i wyjątkowych talentów kulinarnych

10:00 – 12.00    Espresso i cappuccino warsztaty” – Apro Trade / Akademia Kawy® & Agnieszka Rojewska Mistrzyni Polski Barista i Latte Art – PL. (dedykowane dla baristów)

Sala konferencyjna D
Organizatorzy: Apro Trade

10:00 – 15.00    Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 r.

Sala konferencyjna B na 1 piętrze
Organizator: Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu

10.30 – 14.00    Szkolenie „Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej” 

Sala konferencyjna A na 1 piętrze
Organizator: Akademia Hotelarza
Wstęp płatny 250 zł + VAT

11.00 – 16.00    Czym się je nowe media, czyli jak skutecznie promować restaurację

Sala konferencyjna B na 1 piętrze
Organizator: Restaurant Week s.c.

12:30 – 13:30 Jak parować wino i jedzenie – metodologia Wine&Spirit Education Trust London

Sala konferencyjna D w strefie Coffee Village
Organizator: Wine rePublic

13:35 – 14:35  Prezentacja akcji LATO z TEJO – skierowanej do restauracji

Sala konferencyjna D w strefie Coffee Village
Organizator: TEJO

14:15 – 15.45    Szkolenie „Dobry start gwarancją sukcesu. Czyli jak zacząć w gastronomii, żeby szybko nie skończyć”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze
Organizator: HSMI

14:40 – 16:40 Szkolenie organizowane przez Faktorię Win

Sala konferencyjna D w strefie Coffee Village
Organizator: Faktoria Win

15.15 – 17:00   Nowe technologie w HoReCa. Jak pozyskać nowych klientów oraz zwiększyć Wolumen pojedynczego rachunku dzięki Powermat – unikalnej technologii, łączącej ładowanie bezprzewodowe z inteligentną platformą mobilną

Sala konferencyjna B na 1 piętrze
Organizator: Powermat Polska Sp. z o.o.


III dzień targów – 7 kwietnia (piątek), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00    2. Finał Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych

Strefa Coffe Village
Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

10.00 – 16.00    XII Festiwal Kuchni Greckiej   

Strefa konkursowa
Organizatorzy: Theofilos Vafidis

Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie i oryginalnych greckich produktów.

10.00 – 16.15    Szkolenie „Twórz biznes, a nie tylko restaurację. Jak w prosty sposób zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące? Nowoczesne zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”

Sala konferencyjna B na 1 piętrze
Organizator: Vision for business
Wstęp płatny: 149zł brutto

10.00 – 16.15    Szkolenie „Zarządzanie finansami w rentownej restauracji. Wszystko co powinieneś wiedzieć o liczbach w gastronomii”

Sala konferencyjna C na 1 piętrze
Organizator: Vision for business
Wstęp płatny: 149zł brutto

10:30 – 11:00  Konferencja prasowa – Konkurs „Złota Fajerka – Polskie Dziedzictwo Smaków”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze
Organizator: Fundacja Od pokoleń dla pokoleń we współpracy z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni

10.30 – 11.45    Kawy świata – cup tasting” – Apro Trade/ Akademia Kawy® & Alf Kramer (Norwegia) – szkolenie w języku angielskim

Sala konferencyjna D
Organizator: Apro Trade

11:30 – 14:30   Skuteczny marketing hotelowy

Sala konferencyjna A
Organizator: grupa eholiday.pl

12:00 – 13.30    Woda i Kawa – jaką wodę potrzebujemy do kawy – BWT Water & More  – szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D
Organizator: Apro Trade

13:45 – 15.00    Americana czy kawa z filtra?

Sala konferencyjna D
Organizator: Apro Trade

 

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w programie

Podziel się:

Zobacz także