Selgros Cash&Carry z Narodową Kadrą Kucharzy

Aktualności

Selgros Cash&Carry z Narodową Kadrą Kucharzy

Przez 3 dni targów EuroGastro na stoisku Selgros Cash&Carry będą gościć najlepsi kucharze w Polsce. Od 21 do 23 marca w Warszawie, wybitni szefowie kuchni przed startem w Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu zaprezentują odwiedzającym swoje popisowe dania, bazując na produktach dostarczonych przez Selgros Cash&Carry – głównego sponsora kulinarnej reprezentacji Polski. 

Stoisko Selgros Cash&Carry i Transgourmet (Nr stoiska: B2)  podczas targów EuroGastro zmieni się w arenę na której prezentowana będzie autorska kuchnia i najnowsze kulinarne trendy w wykonaniu Kucharzy Kadry Narodowej. Goście odwiedzający targi będą mogli spróbować autorskich potraw kreowanych przez najlepszych kucharzy w Polsce, jak Bartosz Peter, Jarosław Kin czy Marcin Gruszka. Gościem specjalnym pokazów będzie również Liviu Preda z Transgourmet Romania – wybitny szef kuchni, srebrny medalista World Gastronomy Salon, gwiazda rumuńskiej sceny kulinarnej.

Szeroka gama produktów

Bazą pokazów kulinarnych będą produkty dostarczone przez Selgros Cash&Carry, które znajdują się w stałej ofercie sieci hal. Na stoisku będzie można zapoznać się z produktami FrischeParadise – dostawcy słynącego z dystrybucji ekskluzywnych produktów, w tym m.in. owoców morza, oraz producentów jak Bell, Eisberg czy Hilcona. Dodatkowo, będzie można przekonać się w jaki sposób firma realizuje dostawy do swoich klientów z branży HoReCa. Nie zabranie również prezentacji produktów marek własnych Transgourmet Premium, Transgourmet Quality i Transgourmet Economy, które odpowiadają na różne potrzeby klientów branży HoReCa.

 

Najważniejsze targi dla HoReCa w Polsce

EuroGastro to najważniejsze w Polsce wydarzenie dla przedstawicieli restauracji, hoteli czy lokali gastronomicznych.  Odbywające się od ponad 20 lat w Warszawie, co roku gromadzą ponad 20.000 odwiedzających. W zeszłym roku swoją ofertę prezentowało niemal 300 wystawców z 15 krajów świata. Selgros Cash&Carry będzie uczestniczył w targach po raz piąty.

 

Relacja na żywo

Pokazy kulinarne Narodowej kadry Kucharzy, odbywające się na stosiku Selgros Cash&Carry  będą relacjonowane na żywo na Instagramie firmy: https://www.instagram.com/akademia_selgros/

Dołącz do wydarzenia na Facebook: https://www.facebook.com/events/2017619135178343/

 

 

Program wydarzeń na stoisku Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

ŚRODA, 21.03

12:00 – 12:30 – Bartosz Peter – Skrei/ palone masło/ maślanka/ kalarepa/ ogórek

13:00 – 13:30 –  Marcin Gruszka – Podwędzany łosoś/ cytrusy/ pikle/ tapioka

14:00 – 14:30 –  Adam Woźniak – Bulion z kaczki/ języki i serca/ grzyby

15:00 – 15:30  – Liviu Preda – Transgourmet Romania

16:00 – 17:00 –  Michał Iwaniuk – Deser

 

CZWARTEK, 22.03

12:00 – 12:30 – Adam Adamczak – Żurek na zakwasie żytnim/ jajko przepiórcze/ czosnek niedźwiedzi

13:30 – 14:30 – Liviu Preda – Transgourmet Romania

15:00 – 15:30 – Jarek Kin – Sum wędzony/ ziemniak/ szafran/ szczypiorek

16:00 – 16:30 –  Michał Iwaniuk – Deser

 

PIĄTEK, 23.03

12:00 – 12:30 – Dawid Grucel – Makrela/ burak/ quinoa/ creme fraiche

13:30 – 14:30 – Michał Kuduk – Policzki wołowe/ kasztany/ marchew/

15:00 – 15:30 – Mariusz Roch – Deser

Podziel się:

Zobacz także