Program

21 marca (środa)

10.00 - 17.00

10. Olimpiada Kawy®

Strefa kawy i wina

Organizator: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Szczegóły

10.00 – 10.30 – spotkanie z zawodnikami i sędziami (zasady zawodów) 10.30 – 13.00 – „Caffè latte and macchiato art” 13.00 – 14.00 – przerwa 14.00 – 16.30 “Coffee in Good Spirits” Zainteresowanych wzięciem udziału w Olimpiadzie prosimy o kontakt: Agnieszka Brandys tel: 0 22 7817693 / 602 383115, email: aga.b@tomcaffe.com

CHEF Culinary Cup – edycja 2018

Strefa konkursowa

Organizator: Nestlé Polska S.A.

Szczegóły

Konkurs Nestle Professional organizowany jest pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, który jest jednocześnie przewodniczącym składu Jury. CHEF Culinary Cup stanowi wspaniałą okazję do pokazania swojego kunsztu kulinarnego przez zawodowych kucharzy. Kluczowym elementem dania każdego z finalistów będzie jeden z produktów nowej marki CHEF, stworzonej przez Szefów Kuchni dla Szefów Kuchni.

Gotujemy z najlepszymi

stoisko Selgros Cash&Transgourmet B-2

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na pokazy live cooking i degustacje potraw przygotowywanych przez Kadrę Narodową Polskich Juniorów OSSKiC! Gotujemy przez cały dzień na stoisku B-2.

Szczegóły

Stoisko Selgros Cash&Carry i Transgourmet podczas targów EuroGastro zmieni się w arenę na której prezentowana będzie autorska kuchnia i najnowsze kulinarne trendy w wykonaniu Kucharzy Kadry Narodowej. Goście odwiedzający targi będą mogli spróbować autorskich potraw kreowanych przez najlepszych kucharzy w Polsce, jak Bartosz Peter, Jarosław Kin czy Marcin Gruszka. Gościem specjalnym pokazów będzie również Liviu Preda z Transgourmet Romania – wybitny szef kuchni, srebrny medalista World Gastronomy Salon, gwiazda rumuńskiej sceny kulinarnej.

10.15

Jakich błędów unikać otwierając i prowadząc kawiarnie

Sala D obok strefy kawy i wina 10.15 – 12.00

Organizator: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Prowadzący Adam Ringer Green Caffe Nero (PL) - sesja A1

Szczegóły

Udział jest darmowy, ale wymaga rejestracji najpóźniej do dnia 14 marca, obowiązuje zasada kolejności zgłoszeń. Rejestracji na warsztaty należy dokonać wysyłając e-mail na adres tom.obracaj@aprotrade.pl, w treści podając imię i nazwisko, zajmowane stanowisko, nazwę firmy i adres oraz podając kod sesji (na przykład A1 + B2) Język prowadzenia warsztatów: PL = Polski ENG = Angielski

10:30

Debata "Konsultacje RODO w zakresie dobrych praktyk w hotelarstwie"

Sala konferencyjna B na 1 piętrze 10:30 – 12:30

Organizator: Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

prowadzenie adw. Łukasz Łyczkowski i Marcin Mączyński

Szczegóły

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego zaprasza na Konsultacje RODO w zakresie dobrych praktyk w hotelarstwie. 

Podczas spotkania chcielibyśmy wypracować wstępny zarys zagadnień związanych z wejściem w życie nowych przepisów z zakresu ochrony danych osobowych w hotelarstwie. Wszelkie opinie, uwagi i spostrzeżenia oraz doświadczenie Państwa będą dla nas cennym źródłem wiedzy i posłużą do wypracowania jak najlepszych rozwiązań w omawianym zakresie.

Udział w debacie jest bezpłatny. Rejestracja rododobrepraktyki.konfeo.com/pl/groups

Zachęcamy do aktywnego uczestnictwa

Szkolenie Sprzedaż i marketing w gastronomii

Sala konferencyjna C na 1 piętrze 10:30 – 13:30 

Organizator: Restauracja – pismo biznesu gastronomicznego

Wstęp płatny: 299 PLN netto

Szczegóły

10:00 – 10:30 – Rejestracja uczestników

10:30 – 11:30 –  Cześć I: Pomysł 

  1. Wizja i koncept
    1. Badanie Rynku
    2. Tworzenie i wdrażanie konceptu
    3. Weryfikacja
  1. PR i marketing
    1. PR
    2. „Stare“ media
    3. „Nowe“ Media

 

11:30 – 12:00 – Przerwa

12:00 – 13:30 – Cześć II: Sprzedaż

  1. Sprzedaż indywidualna
    1. Ilość rachunków i średnia wartość rachunku
    2. Konstrukcja dochodowego menu
    3. Prosprzedażowe Programy motywacyjne
  1. Sprzedaż korporacyjna
    1. Przygotowanie oferty i konstrukcja produktu
    2. Proces sprzedaży
    3. Konstrukcja działu handlowego

Zarejestruj się online 

PROWADZĄCY: Bartłomiej Gołębiowski – wieloletni manager restauracji w Polsce i za granicą. Ostatnio związany z marką Hard Rock Café w Warszawie i w Wiedniu, gdzie zarządzał ponad 100 osobowym działem operacyjnym restauracji. Wcześniej twórca i właściciel jednego z pierwszych hiszpańskich Tapas Barów w Polsce, importer hiszpańskich delikatesów i trener hiszpańskiej kultury kulinarnej, a także manager w kawiarniach grupy Agora SA odpowiedzialny za otwieranie nowych lokalizacji. Specjalista od zarządzania operacyjnego biznesem gastronomicznym oraz szkolenia i motywowania pracowników.

W przypadku pytań prosimy o kontakt:
Mira Włodarczyk
22 333 88 04
m.wlodarczyk@pws-promedia.pl

 

11.00

„Deser w 5 minut”

Stoisko firmy Kandy

Organizator: firma Kandy

Szczegóły

Zapraszamy na stoisko firmy Kandy, gdzie pokażemy jak w kilka minut przygotować deser, który świetnie smakuje i profesjonalnie wygląda. Użyjemy do tego nadzień cukierniczych Lauretta w gotowym do użycia rękawie cukierniczym Rengo. Przygotujemy babeczki, croissanty, rurki z kremem i inne słodkości. Będzie można samemu spróbować udekorować korpus babeczki.

12.30

60 minutes around the world - cup tasting

Sala D obok strefy kawy i wina 12.30 – 13.30

Organizator: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Prowadzący Tomek Obracaj Tom Caffè (PL) - sesja A2

Szczegóły

Udział jest darmowy, ale wymaga rejestracji najpóźniej do dnia 14 marca, obowiązuje zasada kolejności zgłoszeń. Rejestracji na warsztaty należy dokonać wysyłając e-mail na adres tom.obracaj@aprotrade.pl, w treści podając imię i nazwisko, zajmowane stanowisko, nazwę firmy i adres oraz podając kod sesji (na przykład A1 + B2) Język prowadzenia warsztatów: PL = Polski ENG = Angielski

13:00

Minikonferencja gastronomiczna Made Restaurant „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj”

Sala konferencyjna B na 1 piętrze 13:00 – 16:45

Organizator: Zespół MADE, www.maderestaurant.pl

Rosnąca sprzedaż, skuteczny marketing i satysfakcja klienta, jako efekt znajomości rynku i nowoczesnego zarządzania restauracją. Wykłady i debaty najskuteczniejszych praktyków. Goście specjalni. Wstęp płatny: 270 PLN netto, cena promocyjna do końca lutego 240 zł netto.

Szczegóły

13.00- 13:30   AKTUALNE KIERUNKI ROZWOJU GASTRONOMII, ZMIANY, INSPIRACJE – POLSKA I ŚWIAT 

Prelekcja – Anna Szczotka & Natalia Grzybicka, MADE:  Zaktulizujesz swoją wiedzę o środowisku biznesowym, w którym działasz

Teaser: Pobierz raport ŚWIAT

13:30 – 14.15     MADE PROGRESS – W SERWISIE – NOWA GENERACJA KELNERÓW

Prelekcja – Agnieszka Małkiewicz, MADE: System wynagrodzeń, programy edukacyjne dostawców, techniki sprzedaży, wiedza, zaangażowanie, prestiż zawodu  O nowej jakości w polskim serwisie – punkt widzenia kelnerów i managerów

Debata – Paweł Demianiuk, Sommelier, Restaurator, Kieliszki na Hożej i Kieliszki na Próżnej, Łukasz Okuniewicz, Kelner, Fat Buddha Restaurant and Lounge, Adam Pawłowski, Master Sommelier

14.15 – 15:00      MADE PROGRESS – SKUTECZNY MANAGER W GASTRONOMII

Prelekcja – Katarzyna Derdzińska, MADE: Jak zbudować mocne fundamenty i zdrowe przedsiębiorstwo – poznaj kluczowe kompetencje dobrego menedżera oraz jego niezbędnik narzędziowy (organigram, karta celów, macierz diagnozy potencjału pracowników, krąg wpływu i zaintersowania, macierz Eisenhowera)

15:00 – 15:15      NETWORKING W PRAKTYCE

Nowe znajomości, kontakty biznesowe, integracja

15.15 – 15.45      MADE PROGRESS – W PRAWIE – Zmiany w prawie dla gastronomii

Prelekcja: umowy lojalnościowe, zatrudnianie obcokrajowców

GOŚĆ SPECJALNY

15.45 – 16.45      MADE PROGRESS – W MARKETINGU

Prelekcja – Agnieszka Małkiewicz, MADE, Agnieszka Borek, Agencja Kreatywna FIKA: Wsparcie sprzedaży, story telling, film, social media, pracownicy, kooperacja, sponsorzy, budżet marketingowy Skuteczna strategia marketingowa dla restauracji

 

KUP BILET

14:00

Seminarium „Sprzedać biznes hotelowy!”

Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Organizator: Projekt Hotel

Prowadzenie: Jerzy Miklewski, Artur Pietraszewski. Wstęp płatny: 195,00 zł

Szczegóły

Seminarium skierowane jest do tych wszystkich, którzy planują sprzedaż biznesu hotelarskiego. Uczestnictwo pozwoli zainteresowanym zapoznać się z kanonem wiedzy na ten temat a także z czysto praktycznymi aspektami, które prowadzą do skutecznej sprzedaży. Seminarium będzie interesujące także dla właścicieli już działających obiektów hotelowych zróżnicowanych pod względem wielkości i lokalizacji. Seminarium poprowadzą osoby, które zajmują się tymi procesami na co dzień – praktykami tego biznesu.  Program seminarium Część teoretyczna: Teoria biznesu hotelarskiego Jerzy Miklewski – Prezes Zarządu PROJEKT HOTEL Sp. z o.o., Partner Fortech Consulting Teoria hotelarskiego projektu inwestycyjnego Teoria sprzedaży biznesu hotelarskiego Warunki dla dobrej sprzedaży   Część praktyczna: Dostosowanie przekazu do potencjalnego Kupca Artur Pietraszewski – Partner Fortech Consulting Analiza rynkowa Ograniczenia kulturowe Przygotowanie oferty sprzedaży Metody pozyskiwania potencjalnych klientów Scenariusz transakcji Transfer pieniędzy Zobowiązania właścicielskie związane z utrzymaniem wartości nieruchomości po sprzedaży Rola ekspertów w procesie sprzedaży Ostatnie pół godziny seminarium przeznaczamy na bezpośrednie rozmowy z Prelegentami.

 

Rejestracja pod adresem: http://4hotels.eu/jak-skutecznie-sprzedac-biznes-hotelowy/ 

Coffee roasting secrets - Maximising flavour through roasting

Sala D obok strefy kawy i wina 14.00 – 16.00

Organizator: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Prowadzący Rebekah Kettrick + Tom, Lincoln & York UK (ENG/PL) - sesja A3

Szczegóły

Udział jest darmowy, ale wymaga rejestracji najpóźniej do dnia 14 marca, obowiązuje zasada kolejności zgłoszeń. Rejestracji na warsztaty należy dokonać wysyłając e-mail na adres tom.obracaj@aprotrade.pl, w treści podając imię i nazwisko, zajmowane stanowisko, nazwę firmy i adres oraz podając kod sesji (na przykład A1 + B2) Język prowadzenia warsztatów: PL = Polski ENG = Angielski

14.30

„Deser w 5 minut”

Stoisko firmy Kandy

Organizator: firma Kandy

Szczegóły

Zapraszamy na stoisko firmy Kandy, gdzie pokażemy jak w kilka minut przygotować deser, który świetnie smakuje i profesjonalnie wygląda. Użyjemy do tego nadzień cukierniczych Lauretta w gotowym do użycia rękawie cukierniczym Rengo. Przygotujemy babeczki, croissanty, rurki z kremem i inne słodkości. Będzie można samemu spróbować udekorować korpus babeczki.