Program

27-29 marca 2019

International Chef Culinary Cap, edycja 2019 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego∇

NESTLÉ Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w czwartej edycji konkursu kulinarnego International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019.

Finał odbędzie się 27 marca 2019 roku na Targach EUROGASTRO w Warszawie.

Nazwa konkursu związana jest z marką CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność kucharzy.

Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Opracowana ponad 40 lat temu we Francji przez kucharzy marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.

W konkursie International CHEF Culinary Cup, edycja 2019 obowiązkowym składnikiem będzie wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, fondów w paście oraz koncentratów fondów.

Wyłonieni zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500, 5 000 złotych, statuetki, dyplomy oraz drobne upominki.

Zapraszamy do udziału w konkursie!

11. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019″∇

28 marca, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent”.
Kulinarny Talent to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród uczniów szkół gastronomicznych, mających przed sobą obiecującą przyszłość w zawodzie kucharza. To również pokaz najnowszych trendów kulinarnych, z pasją odkrywanych przez uczestników konkursu, wzbogacanych dodatkowo przez ich młodzieńczą fantazję oraz odwagę w łączeniu smaków i technik kulinarnych.
„Jak co roku zapewnimy Wam mnóstwo atrakcji, dużą dawkę emocji i eksplozję smaków” – zapowiada Robert Sowa.
Do zobaczenia!

14. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa∇

11. Olimpiada Kawy® organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy® we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe)

Nowość: Konkurs Debic Pastry Cup Pawła Mieszały

Nowość: Pokazy Szefów kuchni i cukierni

Nowość: Smart Cuisine, dania dietetyczne – Konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Nowość: Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”∇

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji” jest odpowiedzią na potrzebę związaną z przygotowaniem menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Zagadnienia z zakresu mikro – i makroekonomii, marketingu, zarządzania personelem oraz finansów zostaną przedstawione w sposób przystępny, a jednocześnie w zakresie niezbędnym do świadomego zarządzania restauracją i kawiarnią. Przygotowaliśmy dla obecnych i przyszłych menedżerów skondensowany pakiet wiedzy prezentowanej do tej pory głównie na poziomie akademickim. Sesja odbywająca się w trakcie najbliższej edycji EuroGastro będzie spotkaniem inicjującym cykl szkoleniowy dla menedżerów restauracji, którzy nie chcą uczyć się jedynie na swoich błędach.

W PROGRAMIE

DZIEŃ 1, 27 marca 2019

Podstawy ekonomii i zarządzania dla menedżera restauracji

Makroekonomia: Inflacja, poziom bezrobocia, PKB per capita. Co to jest i jaki wpływ na gastronomię i biznes każdej restauracji mają podstawowe wskaźniki makroekonomiczne. Alicja Defratyka

Mikroekonomia: Podstawy mikroekonomii niezbędne w prowadzeniu każdego biznesu. Agnieszka Huszczyńska

Marketing: Co to jest marketing mix? Jak go zastosować do biznesu restauracyjnego? Zuzanna Warowna – Toruńska

Finanse: Projekcje, prognozy, rzeczywistość. Jak przygotować budżet restauracji? Na co zwrócić uwagę? Jarosław Walczyk

Rynek, marketing i finanse w prowadzeniu restauracji – podsumowanie

 

DZIEŃ 2, 28 marca 2019

Marketing menedżera restauracji

Marketing: Profilowanie i targetowanie. Jakie grupy docelowe można wyróżnić na rynku restauracyjnym? Do kogo skierować ofertę restauracji? Anna Dębska

Marketing: Na czym polega polityka cenowa restauracji? Jarosław Uściński

Zarządzanie i finanse menedżera restauracji

Zarządzanie: Zarządzanie personelem restauracji. Rafał Wronka

Finanse: Restauracja to nie apteka! Czyli jak liczyć FoodCost tak aby nie zniszczyć tego biznesu. Piotr Rogowski

Finanse i marketing restauracji. Podsumowanie.

Wstęp płatny:

1 dzień programu – 350 PLN (cena promocyjna do końca lutego)

2 dni programu – 490 PLN (cena promocyjna do końca lutego)

BRAK MOTYWACJI, ROTACJA, ZA NISKA SPRZEDAŻ? WIEMY JAK TEMU ZARADZIĆ! Zarządzanie zespołem w nowoczesnej gastronomii!∇

Organizator: V4B – Vision For Business

29.03.2019, godz. 11:00 – 13:00

koszt szkolenia 120 PLN netto

TEMATY SZKOLENIA:

– Jak rekrutować ludzi, aby nie odchodzili w ciągu 2 tygodni?

– Jak zwiększyć zaangażowanie pracowników?

– Jak prowadzić odprawy z personelem zwiększające sprzedaż?

– Zasada Pareto, czyli wybieraj mądre i najbardziej efektywne działania

– Jak prawidłowo zrobić test panel dla kelnerów i kucharzy?

– Jakich słów używać, aby podkreślić wyjątkowość sprzedawanych potraw?

– Jak skutecznie zrobić z kelnerów przedstawicieli handlowych kucharza?

– Jak zmotywować gości do pozostawiania pozytywnych komentarzy w internecie?

ZAPISZ SIĘ

NOWOCZESNA RESTAURACJA, KTÓRA ZARABIA. Proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski.∇

Organizator: V4B – Vision For Business

29.03.2019, godz. 14:00 – 16:00

koszt szkolenia 120 PLN netto

TEMATY SZKOLENIA:

– Podstawowy i zaawansowany system prowizyjny

– Co zrobić, aby restauracja była policzalna?

– Najważniejsze wskaźniki, które powinny się znaleźć w raportach.

– Dlaczego warto i jak liczyć food cost?

– Jak prawidłowo podejść do receptur i cen sprzedaży?

– „Naturalny ubytek”, czy niegospodarność – jak oceniać zagrożenia?

Konferencje, warsztaty dla branży gastronomicznej i hotelarskiej