Program

21-23 marca 2018

Chef Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego

10. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2018” ∇

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, dzięki któremu od lat wyłaniamy prawdziwe kulinarne „perełki” spośród uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy do 23 roku życia.

Pokaz najnowszych trendów, młodzieńcza pasja i fantazja oraz odwaga w łączeniu smaków i technik kulinarnych, to gwarancja prawdziwego kulinarnego show.

„Oprócz corocznej dawki emocji i eksplozji smaków, podczas tej wyjątkowej 10 edycji planujemy dla was mnóstwo atrakcji i niespodzianek„- zapowiada Robert Sowa.

Do zobaczenia 22 marca 2018 r.

13. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa ∇

Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdrożonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradcę kulinarnego, z pasji – Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego członka Chef’s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarówno do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.
Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego profesjonalnego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie, oraz oryginalnych greckich produktów.
Konkurs ten należy do najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata, prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas XIII edycji.
www.vafidis.pl

10. Olimpiada Kawy®

Konferencje, warsztaty i szkolenia branżowe