29 marca 2019 (piątek)

29 marca 2019 (piątek)

Pobierz program w .pdf

10:00

XIV Festiwal Kuchni Greckiej

10.00 – 16.00; Strefa konkursowa 2

Organizator: Theofilos Vafidis

Zapraszam wszystkich kucharzy do rywalizacji

Pokazy Szefów Kuchni i Cukierni

10.00 – 16.00; Strefa konkursowa 3

Organizator: Paweł Mieszała

W składzie: szef kuchni oraz szef cukierni. Do wykonania będą desery restauracyjne z wykorzystaniem produktów sponsora głównego

11. Olimpiada Kawy®

10.00 – 15.30; Strefa konkursowa 1

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Uczestnikiem 11. Olimpiady Kawy® może zostać każdy pracujący zawodowo Barista (zatrudniony od minimum 6 miesięcy), który nie brał wcześniej udziału w Olimpiadzie Kawy® lub mistrzostwach barista organizowanych przez SCA i ma ukończone 18 lat.

Szczegóły

10.00 – 10.30 Spotkanie z zawodnikami i sędziami (zasady zawodów)

10.30 – 13.00 „Espresso na czas”

13.00 – 13.45 Przerwa

13.45 – 15.15 „Cup tasting”

15.30 Ogłoszenie wyników, nagrody i zakończenie 11. Olimpiady Kawy®

Prezentacja na piecu Hendi Nano

10.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

"Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy"

10.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Wypiek rogalików - mistrz piekarnictwa Gabriele Baldi - piec serieF

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

10.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

11:00

Riedel Glass Tasting

11.00 – 12.00; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

Piotr Kamecki – Winkolekcja

Szczegóły

Pokazy dodatkowe: – Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Brak motywacji, rotacja, za niska sprzedaż? Wiemy jak temu zaradzić!

11.00 – 13.00; Sala konferencyjna A

Organizator: V4B.pl

Zarządzanie zespołem w nowoczesnej gastronomii! Szkolenie płatne: 120zł netto

Szczegóły

PORUSZYMY NASTĘPUJĄCE TEMATY: – Jak zatrudniać ludzi, aby nie odchodzili w ciągu 2 tygodni? – Jak zwiększyć zaangażowanie i motywację u pracowników? – Jak wprowadzić skuteczny system prowizyjny – Jak zrobić z kelnerów przedstawicieli handlowych kucharza? – Jak prawidłowo zrobić test panel dla kelnerów i kucharzy? – Jak prowadzić odprawy z personelem zwiększające sprzedaż? – Jak zmotywować gości do pozostawiania pozytywnych komentarzy w internecie?

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

11.20; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Tradycyjna włoska pizza - pizzayolo Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieS | Neapolis

Prezentacja na Lainox Oracle

11.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

12:00

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

12.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

12.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Focaccia Genovese - mistrz piekarnictwa Gabriele Baldi - piec serieS | serieT

Prezentacja na piecu Hendi Nano

12.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

13:00

Prezentacja na Lainox Oracle

13.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku

13.00 – 14.00; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

prowadzenie Mateusz Kurzawiński

Szczegóły

Pokazy dodatkowe:

– Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

13.10; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza na blasze w stylu rzymskim - pizzayolo Alessandro Lo Stocco - piec serieS

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

13.20; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza z metra i gourmet - pizzayolo Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieS | serieT | Neapolis

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

13.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

14:00

Nowoczesna restauracja, która zarabia.

14.00 – 16.00; Sala konferencyjna A

Organizator: V4B.pl

Proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski. Szkolenie płatne: 120zł netto

Szczegóły

– Jak doprowadzić do tego aby restauracja była rentowna?

– Najważniejsze wskaźniki, które powinny się znaleźć w twoich raportach.

– Jak zwiększyć zyski bez potrzeby zwiększania obrotów.

– Jak prawidłowo podejść do receptur i poprawnie wyliczyć ceny sprzedaży?

– Zasada Pareto – naprawa niewielkiego obszaru może wprowadzić ogromne zmiany.  

– Jak wyznaczyć i wyliczyć prawidłowy food cost i beverage cost dla swojej restauracji?

– „Naturalny ubytek”, czy niegospodarność? – czyli jak oceniać zagrożenia

Prezentacja na piecu Hendi Nano

14.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

14.10; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Chleb i pizza: włoskie aromaty - mistrz piekarnictwa & pizzayolo Gabriele Baldi | Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieF | serieS | serieT | Neapolis

Prezentacja Lainox Oracle

14.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

Degustacja „German’s Pinot Paradise"*

14.30 – 15.30; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

prowadzenie Adam Pawłowski MS

Szczegóły

*Ograniczona ilość miejsc. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać na adres info@winaniemieckie.pl.

 

Pokazy dodatkowe:

– Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

15:00

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

15.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

Prezentacja na piecu Hendi Nano

15.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

16:00

Prezentacja na Lainox Oracle

16.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

16.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza klasyczna - pizzayolo Andrzej Pietrzyk - piec serieS | serieT | Neapolis