28 marca (czwartek)

28 marca (czwartek)

Pobierz program w .pdf

09:00

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”

09.00 – 17.00; Sala konferencyjna D

Organizator: Kongres Szefów Kuchni, Targi EuroGastro/WorldHotel

Pierwszy program menedżerski skrojony na miarę restauracji

Szczegóły

Marketing menedżera restauracji Zarządzanie i finanse menedżera restauracji 9:00 Rejestracja uczestników 9:00 – 9:30 Networking / Poranna kawa 9:30 – 10:30 Marketing: Profilowanie i targetowanie. Jakie grupy docelowe można wyróżnić na rynku restauracyjnym? Do kogo skierować ofertę restauracji? Anna Dębska 10:30 – 11:30 Marketing: Na czym polega polityka cenowa restauracji? Jarosław Uściński 11:30 – 12:00 Wzrost jakości, oszczędność kosztów. Optymalizacja w kuchni z RATIONAL. Maciej Wroński, Dyrektor Zarządzający RATIONAL Sp. z o.o. 12:30 – Lunch 13:00 – 14:00 Zarządzanie: Zarządzanie personelem restauracji. Rafał Wronka 14:00 – 15:00 Finanse: Restauracja to nie apteka! Czyli jak liczyć FoodCost tak aby nie zniszczyć tego biznesu. Piotr Rogowski 16:00 – 17:00 Finanse, zarządzanie i marketing menedżera restauracji. Podsumowanie. Szkolenie płatne: jeden dzień programu edukacyjnego 450 PLN brutto* dwa dni programu edukacyjnego 690 PLN brutto*  *w cenie udziału: 3 dniowy bilet na targi, przerwa kawowa i lunch w dniach 27-28.03.2019

10:00

11. edycja Konkursu kulinarnego Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”

10:00 - 17:00; Strefa konkursowa 2

Organizator: Studio Kulinarne Roberta Sowy

28 marca, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent”.

Szczegóły

Kulinarny Talent to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród uczniów szkół gastronomicznych, mających przed sobą obiecującą przyszłość w zawodzie kucharza. To również pokaz najnowszych trendów kulinarnych, z pasją odkrywanych przez uczestników konkursu, wzbogacanych dodatkowo przez ich młodzieńczą fantazję oraz odwagę w łączeniu smaków i technik kulinarnych. „Jak co roku zapewnimy Wam mnóstwo atrakcji, dużą dawkę emocji i eksplozję smaków” – zapowiada Robert Sowa. Do zobaczenia!

Konkurs Debic Pastry Cup - Paweł Mieszała

10.00 – 17.00; Strefa konkursowa 3

Organizator: Paweł Mieszała

11. Olimpiada Kawy®

10.00 – 17.00; Strefa konkursowa 1

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Uczestnikiem 11. Olimpiady Kawy® może zostać każdy pracujący zawodowo Barista (zatrudniony od minimum 6 miesięcy), który nie brał wcześniej udziału w Olimpiadzie Kawy® lub mistrzostwach barista organizowanych przez SCA i ma ukończone 18 lat.

Szczegóły

10.00 – 10.30 Spotkanie z zawodnikami i sędziami (zasady zawodów)
10.30 – 13.00 „Caffé Latte and Macchiato art”
13.00 – 14.00 Przerwa
14.00 – 16.30 “Irish coffee”

Prezentacja na piecu Hendi Nano

10.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

Przez Internet do portfela gościa – prezentacja i warsztaty

10.15 – 12.30; Sala konferencyjna C

Organizator: MOXIE Agencja Kreatywna

Prelegentka: Arieta Prusak

Szczegóły

Prezentacja: 45 min 1. Trendy: a. Na co, gdzie i w jaki sposób wydajemy pieniądze? Trendy w zachowaniu konsumentów Polsce i na świecie b. Millenialsi i pokolenie Z – dlaczego biznesy muszą się bać tych grup? Jak wydają pieniądze? Jak kształtują rynek pracy? 2. Co to oznacza dla Twojego biznesu? a. Sposoby na dostosowanie istniejącego biznesu do zmieniających się warunków rynkowych b. Nowe koncepty, w które warto inwestować 3. Gotowe rozwiązania: a. Case studies działań online przekładających się na realne wzrosty w lokalach gastronomicznych b. Narzędzia online, w które warto inwestować 4. Warsztat 45 min a. Jak przenieść doświadczenie w lokalu do wirtualnej przestrzeni? Praca indywidualna i grupowa Czego dowiesz się podczas naszego spotkania? Poznasz najnowsze trendy w zachowaniach konsumenckich i to, jaki mają wpływ na rynek HoReCa w Polsce. Dowiesz się, jak młode pokolenia: Millenialsi, pokolenie Z oraz rosnące Silver Tsunami wymuszają zmiany na istniejących biznesach i jak przekuć to w sukces. Podstawą biznesu gastronomicznego jest budowanie niezwykłych doznań fizycznie w lokalu i na talerzu – jak przenieść to do przestrzeni internetowej, w której notowane są największe wzrosty? Na kolejnych case studies restauracji i barów, z którymi współpracujemy pokażemy, jak każdą zainwestowaną online złotówkę na promocję przełożyć na wzrosty sprzedaży w lokalu. Dowiesz się, jak wykorzystać najnowsze technologie do rekrutacji, poprawy komunikacji w zespole, a przede wszystkim pozyskiwania nowych gości, których zamienisz w lojalnych ambasadorów marki. Ten ogrom wiedzy przekujemy w praktykę na warsztatach, podczas których samodzielnie zaczniesz pracować na narzędziach i schematach, które wykorzystujemy w naszej codziennej strategicznej pracy z klientami z sektora marek lifestyle. Dla kogo jest ten warsztat? Dla managerów i osób decyzyjnych prowadzących restauracje, hotele, sieci franczyzowe, bary szybkiej obsługi. Dla osób chcących wprowadzać skuteczne zmiany w swoich biznesach i dla wszystkich, którzy chcą zarabiać więcej. Prowadząca: Arieta Prusak Strateżka, CEO agencji kreatywnej MOXIE. Od ponad 14 lat związana z gastronomią. W codziennej pracy tworzy i wdraża spójne strategie komunikacji przekładające się na realne i długofalowe sukcesy. W marketingu dla branży HoReCa projektuje usługi z wykorzystaniem metodologii service design nastawione na całościowe doświadczenie gościa. Zawsze na bieżąco z trendami, szczególnie w digital marketingu. Po godzinach rozwija kanał YouTube MOXIEtalks. Podczas swojej prelekcji pokaże dlaczego restauracje muszą zaznaczyć swoją obecność w świecie wirtualnym. Przedstawi skuteczne działania oraz narzędzia online, które pomogą nie tylko budować pozytywny wizerunek restauracji, ale również przyciągną tłumy gości do Twojej restauracji. MOXIE agencja kreatywna: Trendy, konkretne wyniki finansowe oraz konkretne przykłady, strategia, narzędzia

"Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy"

10.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Wypiek rogalików - mistrz piekarnictwa Gabriele Baldi - piec serieF

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

10.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

11:00

Konferencja RATIONAL

11:00 - 12:30, Sala konferencyjna B

Organizator: Rational Sp. z o.o.

konferencja zamknięta za zaproszeniami

Sommelier versus Szef. Jak wybrać wina do restauracji?*

11.00 – 12.30; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

prowadzenie Adam Pawłowski MS i Adam Chrząstowski jeden z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce.

Szczegóły

*Ograniczona ilość miejsc. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać na adres info@winaniemieckie.pl.  

Pokazy dodatkowe: Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

11.20; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Tradycyjna włoska pizza - pizzayolo Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieS | Neapolis

Prezentacja na Lainox Oracle

11.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

12:00

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

12.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

Wręczenie nagród w plebiscycie „Mistrzowie smaku”

12.30, Hol główny (strefa rejestracji)

Organizator: Nasze Miasto.pl

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

12.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Focaccia Genovese - mistrz piekarnictwa Gabriele Baldi - piec serieS | serieT

Prezentacja na piecu Hendi Nano

12.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

13:00

Wino w restauracji - musujące, słodkie i wzmacniane. Dlaczego warto nimi urozmaicać kartę?

13.00 – 15.00; Sala konferencyjna C

Organizator: Magazyn Czas Wina

Warsztaty płatne: 60 zł netto w tym degustacja 3 rodzajów wina. Tylko dla osób pełnoletnich

Szczegóły

Szkoła Czasu Wina zaprasza na warsztat prezentujący wina nieco inne niż te, które zwykle podawane bywają w restauracjach. Polacy lubią wina słodkie i półsłodkie, ale wstydzą się je zamawiać. Jak rozpoznać słodkie wino z klasą? Czy nadaje się do łączenia z potrawami? Podczas warsztatu dowiemy się także skąd w winie bąbelki i dlaczego niektóre wina mają więcej procentów. Prowadzenie: Justyna Korn-Suchocka Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety. Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prowadzi warsztaty dla firmy Wine Service, Szkoły Czasu Wina, Krakowskiej Szkoły Restauratorów. ZAREJESTRUJ SIĘ

Riedel Glass Tasting

13.00 – 14.00; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

Piotr Kamecki – Winkolekcja

Szczegóły

Pokazy dodatkowe: – Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Prezentacja na Lainox Oracle

13.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

13.10; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza na blasze w stylu rzymskim - pizzayolo Alessandro Lo Stocco - piec serieS

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

13.20; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza z metra i gourmet - pizzayolo Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieS | serieT | Neapolis

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

13.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

14:00

Prezentacja na piecu Hendi Nano

14.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

14.10; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Chleb i pizza: włoskie aromaty - mistrz piekarnictwa & pizzayolo Gabriele Baldi | Andrzej Pietrzyk | Alessandro Lo Stocco - piec serieF | serieS | serieT | Neapolis

Prezentacja Lainox Oracle

14.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

15:00

Prezentacja na piecu Lainox Naboo

15.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu a'la carte

Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku

15.00 – 16.00; stoisko A1 Winterhalter Polska

Organizator: Winterhalter Polska

prowadzenie Mateusz Kurzawiński

Szczegóły

Pokazy dodatkowe:

– Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Prezentacja na piecu Hendi Nano

15.30; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Menu bufetowe

16:00

Prezentacja na Lainox Oracle

16.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Bistro menu

„Master Class - poznaj sekrety włoskiej pizzy”

16.00; stoisko A-23 HENDI Polska Sp. z o.o.

Organizator: HENDI Polska Sp. z o.o.

Pizza klasyczna - pizzayolo Andrzej Pietrzyk - piec serieS | serieT | Neapolis