Program

27-29 marca 2019

Chef Culinary Cap pod patronatem Jerzego Pasikowskiego

11. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019″∇

28 marca, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent”.
Kulinarny Talent to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród uczniów szkół gastronomicznych, mających przed sobą obiecującą przyszłość w zawodzie kucharza. To również pokaz najnowszych trendów kulinarnych, z pasją odkrywanych przez uczestników konkursu, wzbogacanych dodatkowo przez ich młodzieńczą fantazję oraz odwagę w łączeniu smaków i technik kulinarnych.
„Jak co roku zapewnimy Wam mnóstwo atrakcji, dużą dawkę emocji i eksplozję smaków” – zapowiada Robert Sowa.
Do zobaczenia!

14. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa

11. Olimpiada Kawy® organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy® we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe)

Nowość: Konkurs Debic Pastry Cup Pawła Mieszały

Nowość: Pokazy Szefów kuchni i cukierni

Nowość: Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”∇

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji” jest odpowiedzią na potrzebę związaną z przygotowaniem menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Zagadnienia z zakresu mikro – i makroekonomii, marketingu, zarządzania personelem oraz finansów zostaną przedstawione w sposób przystępny, a jednocześnie w zakresie niezbędnym do świadomego zarządzania restauracją i kawiarnią. Przygotowaliśmy dla obecnych i przyszłych menedżerów skondensowany pakiet wiedzy prezentowanej do tej pory głównie na poziomie akademickim. Sesja odbywająca się w trakcie najbliższej edycji EuroGastro będzie spotkaniem inicjującym cykl szkoleniowy dla menedżerów restauracji, którzy nie chcą uczyć się jedynie na swoich błędach.

W PROGRAMIE:

Podstawy ekonomii i zarządzania dla menedżera restauracji

  • Makroekonomia: Inflacja, poziom bezrobocia, PKB per capita. Co to jest i jaki wpływ na gastronomię i biznes każdej restauracji mają podstawowe wskaźniki makroekonomiczne.
  • Mikroekonomia: Podstawy mikroekonomii niezbędne w prowadzeniu każdego biznesu.
  • Finanse: Projekcje, prognozy, rzeczywistość. Jak przygotować budżet restauracji? Na co zwrócić uwagę?

Marketing menedżera restauracji

  • Profilowanie i targetowanie. Jakie grupy docelowe można wyróżnić na rynku restauracyjnym? Do kogo skierować ofertę restauracji?
  • Co to jest marketing mix? Jak go zastosować do biznesu restauracyjnego?
  • Na czym polega polityka cenowa restauracji?

Zarządzanie i finanse menedżera restauracji

  • Zarządzanie personelem restauracji.
  • Finanse: Restauracja to nie apteka! Czyli jak liczyć FoodCost tak aby nie zniszczyć tego biznesu.

Wstęp płatny – szczegóły już wkrótce

Konferencje, warsztaty dla branży gastronomicznej i hotelarskiej